Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tosi-tv | Maajussi-ohjelmaan ilmoitettu orimattilalainen Patrik Nummela ei etsi vaimoa liian tosissaan – "Harvoin kukaan löytää lopullista kumppania näin nuorena"

Orimattilassa isänsä kanssa viljatilaa pyörittävä parikymppinen on olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummelan poika. Sisko ja setä ilmoittivat Patrik Nummelan ohjelmaan, koska epäilevät, ettei hän pärjää yksin omassa kodissaan.

Orimattilan Pennalassa sukutilalla asuvan Patrik Nummelan puhelin kuumeni viikko sitten maanantai-iltana. Lukuisia viestejä tuli tutuilta ja tuntemattomilta. Syy viestitulvaan oli selvä. 20-vuotias Nummela oli juuri esitelty koko kansalle MTV:n suositussa Maajussille morsian -ohjelmassa. 14. tuotantokaudelle ehtineessä tv-sarjassa etsitään puolisoita maaseudulla asuville sinkuille.

– Sukulaiset ovat soitelleet ja kommentoineet, kaverit ovat aukoneet päätään. Naispuolisilta ihmisiltä tuli sen verran viestejä, että piti sulkea pari sometiliä, Nummela hymähtää vanhan navetan pihalla.

Patrik Nummela ei hakenut ohjelmaan itse, vaan sisko ja setä olivat laittaneet hakemuksen nuorelta mieheltä lupaa kysymättä. Hän olikin hyvin hämmentynyt, kun sain tuotantoyhtiöltä puhelun ollessaan konehallilla töissä.

– Epäilin heidän ensin soittaneen väärään numeroon. Vähän aikaa yritin laittaa hanttiin, mutta sitten päätin suostua. Kaverit ovat naljailleet, että tästä alkaa urani tosi-tv-tähtenä. Seuraavaksi joudun varmaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan tai Temptation Island -ohjelmaan sinkuksi, Nummela naureskelee.

Jo nähdystä esittelyjaksosta ja Patrik Nummelan tapaamisesta käy selville, että puhelias parikymppinen ei ole etsimässä puolisoa otsa kurtussa. Hän myöntää, että nuorena on harvinaista löytää loppuelämän kumppania.

– Jos joku oikein sopiva löytyy, niin saahan tänne jäädä vaikka asumaan, Nummela muotoilee.

Ainakin tuon navetan naiset saisivat maalata.

Maanviljelijä Patrik Nummela

Sopivan tyttöystävän määrittely ei ole helppoa. Pienen pohdinnan jälkeen Nummela nostaa tärkeimmäksi asiaksi huumorintajun. Hyvännäköinekin saa olla. Lisäksi emäntäehdokkaan on ymmärrettävä, että Nummela on hyvin kiireinen. Hän pyörittää isänsä kanssa viljatilaa ja tekee koneurakointia. Talvella eniten aikaa menee auraushommissa. Haastattelua edeltäneenä päivänä Nummela teki yli kymmenen tunnin työpäivän ja pääsi nukkumaan vasta aamukahdelta.

– Urakointihommissa pitää soitella ja etsiä muita kuskeja. Odottelen jo kesää. Talvella on välillä tosi hektistä.

Nummelan aikaa vievät myös harrastukset ja kavereiden kanssa hengailu. Tärkeimmät harrastukset ovat metsästys ja trap-ammunta, josta ei voi puhua mainitsematta hänen olympiavoittajaäitiään Satu Mäkelä-Nummelaa.

– Äiti on nostettu esiin kaikissa haastatteluissa. Yhdessä iltapäivälehdessä oli kaivettu vuosien takaa kuvia, joissa olemme siskoni kanssa lapsina äidin mitalikahveilla. Myös muutamat radiojuontajat ovat muistaneet mainita äidin useamman kerran.

Satu Mäkelä-Nummela on kuulemma suhtautunut pojan osallistumiseen tv-ohjelmaan maltillisesti. Hän on parhaillaan leirillä Espanjan Malagassa.

– Äiti ei ole tätä pahemmin kommentoinut. Enemmän äänessä ovat olleet sisko ja setäni, jotka ovat muka huolissaan, että en pärjää omassa kodissa ilman emäntää. Olen juuri muuttamassa itsekseni isovanhempieni vanhaan taloon.

Ennen korona-aikaa trap-ammunta vei Patrik Nummelaa ympäri maailmaa kisojen ja leirien takia. Hänen tavoitteenaan on joskus rikkoa jo neljänsiin olympialaisiin valitun äitinsä ennätykset.

– Se voi olla aika vaikeaa, koska hän jatkaa uraansa edelleen, Patrik Nummela myöntää.

Tammikuussa kuvatussa esittelyvideossa Nummelan kanssa naiskuvioita pohtivat hänen hyvät ystävänsä Aaro Pärhä ja Juho Mäkelä. Nummelan mukaan videolta on editoitu pois monta herkullista kommenttia, mutta jäljelle jätettiin keskustelut mahdollisen emännän iästä. Nummela sanoo videolla ehdokkaiden yläikärajaksi 23 vuotta. Pärhä muotoili asian niin, että naisella on hyvä olla omat hampaat. Nummela on ikäkriteereistään edelleen samaa mieltä.

– En voi kuvitella tänne ketään kolmekymppisistä, koska tässä vaiheessa minulla on erilaiset jutut mielessä. En myöskään halua, että ehdokkailla on ennestään lapsia. Haluan joskus omia lapsia, Nummela sanoo.

Nummelalla ei ole vielä takanaan vakavia seurustelusuhteita, mutta kertoo pitäneensä usein hauskaa kaupungilla.

– En minä ihan joka yö ole tullut yöksi kotiin, hän lisää.

Nummela ei vielä tiedä, pääseekö hän ohjelmassa mukaan vaiheeseen, jossa järjestetään parhaiden hakijoiden kanssa pikatreffejä ja lopulta kolme suosikkia tulee kesällä maajussin luo farmiviikolle. Ajatus kolmen naisen kanssa asumisesta saman katon alla vähän jännittää, mutta tekemistä naisille olisi.

– Ainakin tuon navetan naiset saisivat maalata. Eno sanoikin, että jos ei löydy sopivaa emäntää, niin ainakin saat maalaushommia teetetyksi. Eno haluaa ehdottomasti olla paikalla, jos ohjelman juontaja Vappu Pimiä tulee tänne, Nummela paljastaa.

Paljon naureskeleva Nummela muuttuu ainakin hetkeksi vakavaksi, kun häneltä kysyy maajussina olemisen parhaita puolia. Hän ei voisi koskaan kuvitella asuvansa kaupungissa pienessä kerrostaloasunnossa.

– Eihän siellä ole iltaisin mitään tekemistä. Tykkään siitä, kun on omaa rauhaa ja lääniä ja saa tehdä mitä haluaa. Työssä parasta on oman käden jäljen näkeminen. Usein voi kuvitella olevansa fiksukin, kun keksii ratkaisun vaikka johonkin remonttiin liittyvään ongelmaan.

Tv-ohjelman jälkeen Nummela on huomannut saaneensa huomiota. Auratessaan lumia hän näki muutaman naisen napsivan hänestä kuvia tien varressa.