Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilan senioripuisto nousee Millikselle – tällainen ulkoliikuntapuistosta tulee

Senioripuiston urakoitsija on valittu. Työt puiston parissa alkanevat kesän lomien jälkeen.

Karkkilaan suunniteltu senioripuisto alkaa olla toteutumisen kynnyksellä. Kaikille kaupunkilaisille tarkoitettu, joskin erityisesti ikääntyville suunnattu ulkoliikuntapuisto toteutetaan Millikselle, eli Helsingintien pallokentän alueelle parkkipaikan ympäristöön. Puiston toteutus päässee vauhtiin kesän lomien jälkeen, arvelee Karkkilan kaupunkikehitysjohtaja Esko Vuolukka.

Senioripuistoon on tulossa kuntoilualue kuntolaitteineen, tasapainoilurata sekä nurmialue, jolla on mahdollisuus järjestää ohjattua liikuntaa. Kuntoalueelta tulee löytymään muun muassa jalkaprässi, penkkipunnerruslaite, vaakasoutulaite, tasapainorata, hyppykuutio ja selkä–vatsalihas-yhdistelmälaite.

– Alueella on tilavarausta laitteiden lisäämiselle, kertoo Vuolukka.

Parkkipaikka säilyy lähes nykyisen kokoisena, ja sen päädystä lähtee polku, joka kulkee puistoalueen läpi ja johtaa petankkikentälle sekä katettuun pergolaan. Alueella sijaitsevat tammet säilyvät ennallaan.

– Viihtyisyyttä lisätään näkösuojaa antavilla kasveilla ja pensailla.

Itse toivoisin, että se olisi valmis syyskesällä.

kaupunkikehitysjohtaja Esko Vuolukka

Lisäksi alueelle tulee polkupyöräparkki, valaistus sekä penkkejä ja pöytiä. Puistossa on myös wc-varaus, joka toteutetaan myöhemmin.

Senioripuiston sijainnissa ja toteutuksessa huomioidaan esteettömyys, ja vanhus- ja vammaisneuvosto on ottanut kantaa puiston suunnitelmiin. Neuvosto esimerkiksi toivoi lausunnossaan, että puiston suunnittelussa huomioitaisiin esteetön kulku kuntolaitteisiin ja totesi, että selkänojien huomioiminen kuntolaitteissa on tärkeää käytön turvallisuuden kannalta. Poluilla tulisi voida liikkua pyörätuolin ja rollaattorin kanssa, ja alueella tulisi olla pöytäryhmiä ja penkkejä vähintään 20 henkilölle.

Myös kaupunkilaisilta on kysytty toiveita senioripuiston sijainnista ja toiminnoista.

Kaupunginhallitus päätti senioripuiston toteuttajasta kokouksessaan 15. toukokuuta. Kaupunki sai urakasta määräaikaan mennessä kaksi tarjousta, ja toteuttajaksi valittiin LeikkiSet Oy.

– Molemmat tarjoukset saivat täydet laatupisteet, ja hinta lopulta ratkaisi. Hinnan osuus oli 30 prosenttia ja laadun 70 prosenttia, kertoo Vuolukka.

LeikkiSet toteuttaa senioripuiston 109 500 eurolla. Vuolukka toteaa, että päätös toteuttajasta odottaa vielä lainvoimaisuutta, joka koittaa kesäkuun aikana. Sen jälkeen kaupunki neuvottelee urakoitsijan kanssa sopimuksen ja sopii toteutusaikataulun. Liikkeelle lähdettäneen lomien jälkeen.

– Itse toivoisin, että se olisi valmis syyskesällä, sanoo Vuolukka.

Puiston koko parkkipaikkoineen on noin 3 000–3 500 neliötä.

Senioripuiston taustalla on vanhusneuvoston vuonna 2019 tekemä aloite. Ulkokuntoilupuiston toteuttamisella kaupunki haluaa vahvistaa karkkilalaisten hyvinvointia sekä lisätä kaupungin vetovoimaa. Ikäihmisten ja ikääntyvien kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistäminen on keskeinen osa koko Karkkilan hyvinvointia, totesi kaupunginvaltuusto aikanaan vastauksessaan vanhusneuvoston aloitteeseen.