Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten sujuu vartijoiden arki Itä-Uudenmaan kaupoissa ja kauppakeskuksissa? Sitä selvitti poliisi ja tämä oli lopputulos

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota vartijoiden toimintaan kiinniottotilanteissa ja kauppojen kiinniottotiloihin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvontayksikkö valvoi alueen vartiointiliikkeiden toimintaa ajalla toukokuun alussa. Valvontaa tehtiin kaupoissa ja kauppakeskuksissa Vantaalla, Porvoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Loviisassa ja Sipoossa. Yhteensä kohteita oli seurannassa 44.

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota vartijoiden toimintaan kiinniottotilanteissa ja kauppojen kiinniottotiloihin. Lopputulemana poliisi tuli siihen johtopäätökseen, ettei vartijoiden toiminnassa ollut havaittavissa mitään poikkeavaa.

– Valvonnassa emme havainneet mitään huomautettavaa emmekä poikkeavaa kauppaliikkeiden vartijoiden toiminnassa. Toimintaohjeet olivat kaikille selvät, ja esimerkiksi näpistyksistä epäillyt hoidettiin paikan päällä asiallisesti ja yhteistyö poliisin kanssa oli toimivaa. Joissain isommissa kauppaliikkeissä on pelkästään kuluvan vuoden aikana otettu kiinni jo yli 100 näpistelijää, joten vartijoiden työ on näissä erittäin tärkeää, kertoo komisario Juha Juurinen tiedotteessa.