Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tapahtui Espoossa viime torstaina? Poliisi on kuullut siltaturman todistajia: Tämä on keskeinen kysymys

Poliisi on viikonlopun ja maanantain aikana kuullut lukuisia todistajia väliaikaisen kävelysillan sortumiseen liittyen. Myös tekninen tutkinta on alkanut.

Länsi-Uudenmaan poliisi on viikonlopun ja maanantain aikana kuullut lukuisia todistajia Espoossa viime torstaina tapahtuneeseen väliaikaisen kävelysillan sortumiseen liittyen.

Todistajien joukossa on esimerkiksi paikalla liikkuneita asukkaita sekä kävelysillan läheisyydessä olevan työmaan työntekijöitä. Lisäksi poliisi on hankkinut teknistä todistusaineistoa.

− Poliisin käsitys tapahtumista on täsmentynyt ja täsmentyy edelleen. Kuulustelujen sisällöstä emme kerro tässä vaiheessa tarkemmin, sillä kuulustelut, joita on huomattava määrä, ovat edelleen kesken. Samoin on esitutkinta ylipäätään, kertoo rikoskomisario Matti Högman tiedotteessa.

Poliisin käsitys tapahtumista on täsmentynyt ja täsmentyy edelleen.

Rikoskomisario Matti Högman

Poliisi on aloittanut tiistaina ottamaan yhteyttä onnettomuudessa osallisena olleiden koululaisten vanhempiin.

Keskeistä on selvittää romahtamisen syy ja se, onko romahtaminen seurausta huolimattomuudesta

Rikoskomisario Högmanin mukaan esitutkinnassa keskeistä on selvittää sillan romahtamisen syy ja se, onko romahtaminen ollut seurausta jonkun huolimattomuudesta. Sikäli, kun onnettomuus on aiheutunut jonkun huolimattomuudesta, tulee selvitettäväksi vielä huolimattomuuden aste.

− Näiden seikkojen selvittämisessä keskeisessä roolissa ovat rakentamiseen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet sekä tekninen selvitys, Högman sanoo.

Tutkinnassa olevat nimikkeet ovat edelleen vaaran aiheuttaminen ja vammantuottamus. Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tutkinta etenee edellä mainittujen seikkojen selvittämisellä ja tapahtumapaikalla olleiden ihmisten kuulemisilla.

Poliisi toivoo edelleen silminnäkijöiden havaintoja siltaan liittyen. Ne voi toimittaa osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.