Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilassa lehmätkin lentävät – Miina Äkkijyrkän peltisonni saa ennen näyttelyn avajaisia vielä uuden maalipinnan

Taiteilija Miina Äkkijyrkkä oli torstaina itse vastaanottamassa peltisonnia Karkkilaan. Näyttely tulossa Galleria Bremeriin.

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän Karkkilassa ammutaan -taidenäyttely avautuu Suomen Valimomuseon Galleria Bremerissä (Bremerintie 10, Karkkila) 13. toukokuuta.

Näyttelyn maamerkiksi saapuikin torstaina suuri, auton osista valmistettu peltisonni, joka sai paikkansa Valimomuseon ja Galleria Bremerin pihassa, katse Bremerintalolle päin.

– Veistos on valmistunut muistaakseni 2005. Se on ollut esillä ainakin Humppilassa ja Turussa, tänne se tuli Lopen Sajaniemestä, Äkkijyrkkä kertoo.

– Se on intialainen sonni, sen näkee kaulasta.

Äkkijyrkällä olikin vielä urakkaa edessään, ennen näyttelyn avajaisia, sillä hän aikoo maalata koko patsaan vielä ennen avausta.

– Kukaan ei vielä tiedä minkä värinen siitä tulee, Äkkijyrkkä tokaisi, maalatessaan jalustaa mustalla.

Olen tehnyt tänä keväänä noin 50 uutta työtä.

Miina Äkkijyrkkä

Tullessaan sonni oli oranssi, muutamilla valkoisilla ja sinisillä kohdilla.

– Se on ollut aikaisemminkin eri värinen.

Lopelta Karkkilaan sonni matkusti Kuljetusliike J. Lehtosen auton kyydissä.

– Veistos painaa ehkä noin 300 kiloa, patsaan paikoilleen tuonut Tuomas Lehtonen arvioi.

Näyttelytilassa olevien maalausten aiheina ovat Äkkijyrkälle rakkaat lehmät ja hevoset. Teokset on toteutettu tussi- ja akryylitekniikalla.

– Näyttelyssä on viitisenkymmentä teosta. Viikko on ollut kiireinen, sillä tiistaina oli näyttelyn purku Turussa, sieltä tuli osa töistä tänne.

Näyttelyssä on esillä vanhempia, mutta myös aivan tuoreita teoksia.

– Olen tehnyt tänä keväänä noin 50 uutta työtä, joista osa on esillä Bremerissä. Myös pronssiveistoksia näyttelyssä on.

Karkkilan näyttelyyn on tulossa myös Högforsin ammeista tehty lehmäveistos. Se tosin on vasta suunnitteilla, mutta päivämäärä sen hitsaamiseksi Tekopan tiloissa on jo lyöty lukkoon toukokuun loppupuolelle. Ammeista tehdyn "ammun" on tarkoitus jäädä Karkkilaan.

Näyttely on avoinna 13. - 31. toukokuuta lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12 - 15 sekä 1. - 11. kesäkuuta keskiviikosta sunnuntaihin kello 11 - 17 ja 12.6. - 27.8. viikon jokaisena päivänä kello 11 - 17 (kiinni juhannuksena 23. - 25.6.).

Näyttelyyn on pääsymaksu, myös Museokortilla tai Kaikukortilla pääsee.