Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-päämisteri Esko Aho vieraana Karkkilan miestenpiirissä – aiheena ajankohtainen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Karkkilan miestenpiiri kokoontuu 5. päivänä toukokuuta kello 10 Pohjanpirtillä. Vieraaksi saapuu ex-pääministeri Esko Aho, joka analysoi Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa globaalien paineiden keskellä.

Suomen entisen pääministerin Esko Ahon meriittilista on pitkä. Aho toimi kansanedustajana kaikkiaan 20 vuotta. Ajanjaksoon sisältyi kausi pääministerinä ajanjaksona, jolloin Suomen valtio oli vaarassa ajautua maksukyvyttömäksi. Aho luopui politiikasta hävittyään presidentinvaalit niukasti Tarja Haloselle vuonna 2000.

Viimeiset kaksikymmentä vuotta Aho on sukkuloinut niin idässä kuin lännessä verkostoituen erilaisiin poliittisiin ja taloudellisiin organisaatioihin. Hän on muun muassa toiminut senior fellow tittelillä Harvardin yliopistossa, hoitanut Nokian yhteiskuntasuhteita ja ollut venäläisen Sberbankin johtokunnan jäsenenä.

Vuonna 2022 Aho valittiin suomalaisten yritysten perustaman China Officen hallituksen puheenjohtajaksi. Yrityksen tarkoitus on edistää suomalaisten yritysten asioita Kiinassa.

Laajojen kansainvälisten verkostojensa ansioista Aho on yksi kiinnostavimmista suomalaisista kansainvälisen politiikan kommentaattoreista. Ahon näkemys politiikasta perustuu hänen pitkään kokemukseensa politiikasta ja kansainvälisistä taloudellisista verkostoista, joilla on yhteys maailmalla toteutettavaan politiikkaan.

Tilaisuus alkaa tavalliseen tapaan sillivoileivällä ja kahvilla.