Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | K-Supermarket Karkkilan kauppias Harri Ahola: "Tylsää päivää ei ole koskaan"

K-Supermarket Karkkilan kauppias Harri Ahola, kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Vuodesta 1992. Aloitin silloin yrittäjänä Vihdin kirkolla K-Market Vikserissä. K-Supermarket Karkkilassa aloitin vuonna 2002.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Aikanaan kun olin 13-vuotias, kotona patistettiin, että jotakin työtä pitäisi keksiä. Asuimme silloin Nummelassa ja paikallisen K-Kauppa Henrikin kauppias Reino Luomaniemi haki mainosten jakajia. Lopulta olin Luomaniemellä töissä yli kymmenen vuotta, ja kun tuli aika miettiä koulutusta, hän sanoi, että mitä jos jäisit tänne, hän kouluttaa. Kävin myös kauppiaskoulutuksen. Myös Aarne Wickströmillä oli iso vaikutus omiin päätöksiini, ja siitä se sitten lähti.

Millaiset ovat työaikasi?

– Enää en tule ihan kuudeksi tai seitsemäksi töihin, mutta päivä alkaa aamulla kuitenkin. Saatan olla töissä kuuteenkin asti ja käydä vielä illalla tarpeen mukaan. Työpäivä on usein 9–10 tuntia.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Yrittäminen on tietynlainen tapa elää.

Harri Ahola

– Katson vähän, että miten edellinen päivä on mennyt. Siitä on tullut tapa.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Laidasta laitaan ihan kaikkea. Oikeastaan ainoa asia mitä en ole koskaan tehnyt on se, että en ole ollut kassalla. Aika iso osa päivästä menee hallinnollisiin asioihin. Pyörähdän pitkin päivää myös salin puolella, toisina päivinä vähän enemmän ja toisina vähän vähemmän. Salin puolella haluaisin olla enemmänkin, mutta aika ei riitä kaikkeen.

Ehditkö pitää taukoja?

– Säännöllisen epäsäännöllisesti. Ruokatauon pyrin pitämään, mutta sen aika voi heitellä. Tauoista pitäisi pitää vähän paremmin kiinni. Mutta toisaalta, kun olen töissä niin teen töitä.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Se vaihtelee eri päivinä, mutta aivan viimeiseksi laitan takin päälle.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Pyrin siihen, että nollaan ajatukset kun menen kotiin. Kotona on kotiasiat. Kalastus, veneily ja mökkeily ovat sydäntäni lähellä. Niissä pääsee hyvin irti arjesta.

Mikä on työssäsi parasta?

– Täytyy sanoa, että se kun jokainen päivä on erilainen. Kun tehdään töitä hyvien ihmisten kanssa, se on rikkaus. Olen kokenut monenlaisia tapahtumia, tylsää päivää ei ole koskaan. Olen ollut kaupan alalla reilusti yli 40 vuotta ja paljon on sinä aikana ollut muutoksia, se pitää mielen virkeänä.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Erilaisten asioiden yhteensovittaminen. Yrittäminen on tietynlainen tapa elää. Monet sanovat, että en vaihtaisi päivääkään, mutta siihen en usko. Montaa niitä vaihdettavia päiviä ei kuitenkaan olisi.