Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teflon Brothers avaa Liimamäen kesän

Legenda Jamit -yhdistys on pitänyt toiminnan suositulla tanssipaikalla aktiivisena. Satavuotisen historian aikana esiityjiä on ollut paljon, aina Olavi Virrasta ja Laila Kinnusesta Dingoon ja Hurriganesiin.

Talvisesta säästä huolimatta kesä on jo aivan kulman takana. Tämä on huomattu ainakin Legenda Jamit -yhdistyksessä, joka on pyörittänyt Karkkilan Tuorilassa olevan, lähes satavuotiset perinteet omaavan, Liimamäen tanssilavan (Liimamäentie 20, Karkkila) toimintaa. Kesän suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Kausi avataan 10. kesäkuuta, jolloin lavalle nousevat Teflon Brothers ja Yksi Totuus.

– Kesälle on suunnitteilla kolme tapahtumaa. Ensimmäinen on nuoremmalle väelle, elokuussa taas perinteisemmät lavatanssit. Syyskuun alun kauden päätös on vielä avoinna, kertoo Teppo Tähtinen Legenda Jameista.

Legenda Jamit on järjestänyt Liimamäessä, eli Liimiksessä tapahtumia vuodesta 2009.

Alun perin tapahtumia järjesti Legenda-orkesteri, mutta kun urheiluseura Karkkilan Pojat halusi luopua Liimiksestä, puuhamiehet perustivat yhdistyksen ja ostivat rakennukset ja toiminnan itselleen. Tontin Pyhäjärven rannalla omistaa edelleen Karkkilan Nuorisoseura.

– Rakennukset ovat vain kesäkäytössä. Olemme kunnostaneet katon ja tehneet pienempiä korjauksia. Mutteri-osan katto olisi isomman korjauksen tarpeessa, mutta pyöreän muodon takia se on melko kallis remontti.

Yhdistyksellä on periaatteena ”harrastuksena hauskanpito”.

– Muutamalla tapahtumalla pitää kerätä vuoden tulot. Sponsoreita meillä on ollut alusta asti, ilman heitä tämä ei pyörisi.

Liimiksen tapahtumissa on viime vuosina käynyt keskimäärin 200–300 henkeä.

– 600 saa olla tällä hetkellä. Lisäpoistumistie on suunnitteilla, sen jälkeen saa olla 800.

Lavatanssien kulta-aikoina Liimiksessä saattoi lauantaisin olla 1 600 henkeä ja arkisinkin lähes tuhat. Yleisöennätys lienee vuoden 1960 juhannusjuhlilta, jolloin väkeä oli 4 300.

Liimamäessä ovat esiintyneet aikansa suurimmat tähdet kuten Olavi Virta, Laila Kinnunen, Metrotytöt, Danny, Henry Theel, Irwin Goodman, Hurriganes, Kirka ja Sammy Babitsin, sekä Dingo, noin puoli vuotta ensimmäisen tv-esiintymisensä jälkeen.

Tarina kertoo myös että Irwin oli tullut Liimikseen kaverinsa kanssa ja automatkalla oli nautittu alkoholia. Matkalla oli ajettu pieni kolari ja poliisit tavoittivat kansantaiteilijan Liimamäestä.

– Liimamäen tapahtumissa kuulee paljon paikkaan liittyviä tarinoita.

Tarinat saavat jatkoa jälleen ensi kesänä. Legenda Jamit järjestää jälleen kuljetuksen Karkkilan torilta Liimamäkeen ja takaisin, tapahtumailtoina. Myös tarjoiluorganisaatiossa tapahtuu pieni muutos.

– Vasta perustettu Liimamäki Ravintolat oy ottaa vastuulleen Liimiksen baarin ja ruokatarjoilut, jos siitä saisimme vähän lisää tuloja.

Uusia yhdistysaktiivejakin on saatu mukaan, joten odotettavissa on lisäpontta tapahtumien järjestämiseen.

– Mukaan mahtuu toki, minuun voi olla yhteydessä jos haluaa tulla tapahtumia järjestämään, Tähtinen vinkkaa.

Liimamäen Facebook-sivulla on kuvia jokaisesta Legenda Jamien järjestämästä tapahtumasta.

– Tyttäreni Nita on ollut ihan jokaisessa tapahtumassa kuvaamassa. Itselläni on yksi tapahtuma jäänyt väliin, se kirpaisee vieläkin.

– Paikassa on jokin mystinen vetovoima. Isäni veli piti aikoinaan tanssilavaa ja olen siellä lapsesta saakka pyörinyt. Liimamäessä on samaa taikaa.