Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenteen lakko päättyy, juna kulkee taas perjantaina aamuyöllä – Veturinkuljettajien työehdoista päästiin sopuun

Junaliikenteen lakko päättyy. Palvelualojen työnantajat Paltan ja Rautatiealan Unioni RAUn hallinnot ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan johdolla 22. maaliskuuta saavutetun neuvottelutuloksen veturinkuljettajien työehtosopimukseksi. Sopimuksen myötä veturinkuljettajien 20. maaliskuuta aloittama lakko päättyy.

– Olemme tyytyväisiä, että sovintoon päästiin vaikeiden neuvottelujen päätteeksi. Kaksivuotinen sopimus mahdollistaa työehtojen pitkäjänteisen kehittämisen, neuvottelujohtaja Pasi Vuorio sanoo tiedotteessa.

Vuorio kertoo, että työehtosopimukseen sovittiin yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.

– Sopimus sisältää laajan työhyvinvointihankkeen, jolla tuetaan työhyvinvointia, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista epäsäännöllisen vuorotyön näkökulmasta sekä mahdollistetaan tehokas työvuorosuunnittelu. Hanke sisältää myös laajat paikallisen sopimisen mahdollisuudet työehtosopimuksen työaikamääräyksistä.

Junaliikenne palaa perjantaina aamuyöllä. VR:n kauko- ja lähiliikenne normalisoituu noin vuorokauden kuluessa. RAU:n ja Paltan neuvotteluissa on sovittu, että veturinkuljettajat palaavat töihin perjantaina alkaviin työvuoroihin.

– Kiitämme neuvotteluosapuolia ja sovittelijaa. Hienoa, että sopu vihdoin syntyi ja asiakkaamme pääsevät matkustamaan junalla ja tavarat liikkuvat teollisuuden tarpeisiin ja tavaraliikenne pääsee jälleen liikkeelle, kommentoi VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju tiedotteessa.

Lähiliikenteen ensimmäinen vuoro lähtee liikkeelle perjantaina kello 4.04 ja kaukoliikenteen ensimmäinen vuoro kello 3.40. Liikenteen käynnistyessä on vielä odotettavissa mahdollisesti muutoksia, kuten korvaavia bussikuljetuksia sekä yksittäisiä peruutuksia lähipäivien aikana.