Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koteja lämmitettiin sähkön huippuhinnoista huolimatta – Näin kävi jäätyneiden putkien pelolle

Sähkön hinnan nousun johdosta ennen talvea uumoiltiin, että sähkölämmitteisiä koteja ja mökkejä tai osia niistä jätetään kylmilleen. Pelkona oli, että putkien jäätyminen johtaisi lisääntyneisiin vuotovahinkoihin. Näin ei Ifin vahinkotilastojen mukaan näytä käyneen.

Asiasta kertoo vakuutusyhtiö If tiedotteessaan.

– Verrattain leuto talvi auttoi tässä ja suurimmat pelot sähkön hintapiikeistä jäivät myös toteutumatta, kommentoi Ifin omaisuusvakuutusten tuotepäällikkö Jussi Lindström tiedotteessa.

Vuotovahingot ovat olleet tänä talvena normaalilla tasolla aiempiin talviin verrattuna. Kasvua ei ole nähty vahingoissa yleisesti eikä tarkemmin myöskään pakkasesta johtuvien putkivahinkojen määrässä.

– Asia on ollut mediassa esillä ja ihmiset ovat varmasti kiinnittäneet asiaan huomiota. Jos lämmitystä on laskettu, on se pidetty kuitenkin riittävällä tasolla ja esimerkiksi mökeillä on tyhjennetty vesijärjestelmät asianmukaisesti, kertoo Lindström tiedotteessa.

Keväällä lumien sulaessa, voi vesi valuessaan rakennukseen päin päästä aiheuttamaan isoa vahinkoa rakenteille. Lumimassojen sulamiseen kannattaa nyt varautua. Etelä-Suomessa lumet ovat paikoitellen sulaneet jo vauhdilla.

Keväisin tulee varmistaa, että sulamisvedet valuvat sadevesikaivoihin ja ojiin eivätkä rakennukseen päin. Isommat lumikasat on hyvä poistaa talojen viereltä.