Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnekuohuiltakaan ei vältytty – Karkkilan kaupunginvaltuusto äänesti paljon lisää valmistelutyötä viranhaltijoille

– Tämä on vastoin talousarvioprosessia, tiivisti Karkkilan kaupunginjohtaja Tuija Telén kun valtuusto oli äänin 17-16 päättänyt, että talouden tasapainotuksen toimenpiteet vuosille 2023 ja 2024 esitellään toukokuun valtuustoseminaarissa ja tuodaan tiedoksi kesäkuiseen valtuuston kokoukseen.

– Todellako myös vuoden 2024 säästötoimenpiteet on tarkoitus käsitellä valtuustossa kesäkuussa. Nehän ovat osa talousarvioprosessia, kaupunginjohtaja tähdensi.

Hän jätti äänestyspäätökseen eriävän mielipiteensä, samoin teki useampi kaupunginvaltuutettu.

Keskustelu säästötoimenpiteistä alkoi lainehtia kun valtuuston käsiteltävänä oli talouden tasapainottamisen toteuttaminen viime vuonna.

Lista viime vuoden säästötoimista tuotiin kaupunginhallituksen esityksen perusteella valtuustolle "vain tiedoksi", mutta asia nousi käytännössä maanantaisen valtuuston kokouksen pääteemaksi.

Esityksen vuosien 2023 ja 2024 säästötoimien esittelystä valtuustoseminaarissa ja säästöpaketin paketin tuomisesta kesäkuun valtuuston kokoukseen teki Jarkko Ilonen (vas.).

– Tämä hallituksen esitys on korutonta kertomaa. Miksi näin merkittävät toimenpiteet ja valvonta ovat pettäneet, kyseli Timo Palenius (kok.).

– Säästäminen ei ole pelkkää kiinteistöjen myymistä. Palveluprosessit ja työnkuvat on saatava kuntoon, evästi Kari Laine (kok.).

Mia Sundström (kesk.) herätteli jokaista luottamushenkilöä seuraamaan aktiivisesti ja kyselemään asioiden perään.

– Tämä on yhteinen asiamme. Turha on virkamiehiä syytellä. Toivon siis meiltä kaikilta vastuuta yhteiseen ponnistukseen.

Aulis Stenholmin (kok.) mielestä viime vuoden merkittävään ylijäämään suurimpina syinä ovat erikoissairaanhoidon ja Perusturvakuntayhtymä karviaisen budjetoitua pienemmät menot.

– On ikävä kuulla, että omalla työllämme ei ole ollut merkitystä, kaupunginjohtaja kuittasi.

– Tarkoitin sitä, että talouden tasapainottamisohjelma ei ole juurikaan vakuuttanut, Stenholm kommentoi.

Epäkohtien purkamisen pitää olla valtuustoseminaarin ykkösaihe. Tätä terävöitti Harri Lindfors (sd.).

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen muistutti, että valtuustossa käsiteltävien asioiden valmistelu kuuluu kaupunginhallitukselle.

– Tämä koko asia tuotiin tiedoksi valtuustolle, evästi Mika Tallgren (sd.)

Puheenvuorojen määrä alkoi hiipua ja puheenjohtaja Anna Tallgren ryhtyi äänestyttämään.

Äänin 16-17 enemmistö halusi myös vuosien 2023 ja 2024 talouden tasapainottamistoimet käsittelyyn sekä toukokuiseen valtuustoseminaariin että kesäkuiseen valtuuston kokoukseen.