Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiesitkö tämän koirasi niin sanotusta kakkosasiasta? – Siinä piilee hengenvaaran riski, sanoo Mustin ja Mirrin asiantuntija

Koirankakka herättää tunteita laidasta laitaan. Toisille koiranomistajille ulosteen kerääminen on ylivoimaisen hankalaa siitäkin huolimatta, vaikka sen keräämiseen pois on jopa velvoite.

Nyt omistajia huomautetaan siitä, että luontoon jätetyt jätökset voivat aiheuttaa koiralle jopa hengenvaaran.

– Keräämättömissä jätöksissä pesii tauteja ja loisia, jotka leviävät helposti koirien välillä, kun koirat haistelevat ja jopa syövät ulosteita. Erityisesti pentuvaiheessa kakan syöminen on koirille yleistä, mikä voi tehdä lenkkeilystä jatkuvaa väistelyä tartuntojen välttämiseksi, huomauttaa Mustilla ja Mirrillä työskentelevä Janica Raudasoja yhtiön tiedotteessa.

Ulosteen välityksellä leviävät myös muun muassa koronavirusripuli ja parvovirusripuli. Normaalikuntoiselle koiralle rokote antaa tehokkaan suojan parvovirusta vastaan, mutta huonokuntoisemmalle eläimelle tartunta voi olla jopa hengenvaarallinen.

Raudasoja muistuttaa, että jätösten siivoaminen on tärkeää myös yleisen siisteyden takia.

– Tunteiden kuumeneminen esimerkiksi koirankakkaan astuessa on tietysti hyvin ymmärrettävää, mutta on tärkeää muistaa, että jälkien siivoaminen on aina omistajan vastuulla.

Yhtiö on vaalien lähestyessä hyödyntänyt vaalitematiikkaa myös omassa mainonnassaan. Koirien vaaliteemana on Jokainen kakka on tärkeä.

– Suomessa on koiria enemmän kuin Helsingissä on ihmisiä, joten on tärkeää, että kevään keskusteluissa puhutaan myös karvaturreille tärkeistä asioista, Raudasoja sanoo tiedotteessa.