Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyviä uutisia yksityisen päivähoidon asiakkaille: Pienituloisimmille +100 euron korotus – Tulorajakin nousi

Yksityisen hoidon tuen hoitolisään tulee maaliskuun alussa pysyvä korotus: suurimpaan mahdolliseen määrään tulee lisää 100 euroa kuukaudessa. Asiasta kertoo Kela tiedotteessaan.

Korotus on melko roima, sillä tällä hetkellä hoitolisän enimmäismäärä on 161,69 euroa. Maaliskuun alusta lähtien suurin mahdollinen hoitolisä on 265,85 euroa kuukaudessa.

Hoitolisää maksetaan vain niille yksityistä päivähoitoa käyttäville perheille, joiden tulot jäävät rajan alapuolelle.

Hoitolisää saanee maaliskuusta alkaen entistä useampi perhe, sillä myös tuloraja nousee. Esimerkiksi nelihenkinen perhe voi saada lisää alle 5 065 euron kuukausituloilla, kolmihenkisessä perheessä raja on jatkossa 4 258 euroa.

Jos perhe saa jo hoitolisää, Kela maksaa automaattisesti korotetun määrän.

Tilanne on toinen niillä, jotka eivät aiemmin ole saaneet hoitolisää. Näitä perheitä Kela kehottaa tarkistamaan mahdollisuutensa siihen Kelan laskurilla, joka on päivitetty 11. helmikuuta. Hoitolisää voivat hakea myös ne perheet, jotka ovat aiemmin saaneet kielteisen päätöksen.

Lapsen vanhemmat voivat hakea yksityisen hoidon tukea silloin, jos alle kouluikäistä lasta hoitaa palkattu hoitaja tai yksityinen varhaiskasvatuksen tuottaja. Tukeen kuuluu hoitoraha ja hoitolisä.

Yksityisen hoidon tuen hoitoraha säilyy entisellään. Hoitoraha on tukea, jota maksetaan kaikille lapsiaan yksityisessä päivähoidossa pitäville tuloista riippumatta.