Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Korhonen: "Yhteisöllisyys on kannatteleva voima"

Karkkilassa on edelleen tehtävää talouden tasapainottamiseksi. Tämä tarkoittaa erityisesti hyvän tilanneymmärryksen luomista valtuustolle. Tässä kaupunginhallitus ja lautakunnat ovat keskeisessä roolissa.

Muun muassa tätä tähdentää Karkkilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Karkkilan Sitoutuneiden Markku Korhonen.

– Joulukuun talousarviokokouksessa voi ilolla panna merkille, miten yhteisvastuullisesti Karkkilan kuntapoliitikot ovat sitoutuneet yhdessä määritetyn kaupunkistrategian toteuttamiseen.

– Tämän vuoden aikana toteutetaan strategian puolivälin tarkastelu, jossa joitakin toiminnallisia tavoitteita ja mittareita tullaan tarkentamaan.

– Kaupunkiorganisaation haasteena on saada valtuuston osoittamat määrärahat kohdistua kriittisiin investointihankkeisiin. Tänä vuonna on saatava aikaiseksi paljon enemmän kuin aikaisimpina vuosina, Korhonen listaa.

Kaavoittaminen on jatkuvaa työtä kaupungin kehittämiseksi ja kaavoituspäällikön saaminen riviin on Markku Korhosen mielestä tässä ensimmäinen askel.

– Omana työnä kaavoitusta ei tulla jatkossakaan tekemään, vaan nimikkeen mukaisesti kaupungin johdolla ohjataan työtä. Rakennuskustannukset ovat korkealla ja se on vaikuttanut luonnollisesti pientalorakentamisen lisäksi kaikkiin rakennushankkeisiin.

– Tonttikauppa on kuitenkin käynyt kuitenkin jos ei hyvin niin ainakin tyydyttävästi. Tonttitarjontaa tarvitaan tulevaisuudessa kaikenlaiselle rakentamiselle.

Korhonen on tyytyväinen muun muassa siihen, että karkkilalaisten kansalaisjärjestöjen yhteistyöryhmä ”Kylät kaupungissa” pääsi mukaan viime vuoden lopulla käynnistyneeseen uuden paikallisen arkkitehtuuripolitiikan kehittämishankkeeseen.

– Hankkeen ja kaupungin tavoitteet yhteistyön ja osallisuuden lisäämiseksi ovat yhteiset, joten uskon, että tästäkin saadaan hyviä syötteitä myös kaupunkiorganisaation työhön.

– Jo nyt on tiedossa, että hankkeen muut toimijat ovat erittäin kiinnostuneita tulemaan itse Karkkilaan oppimaan, miten yhteistyötä voidaan rakentaa.

Kaavoituksen ohella tärkeä kehitettävä tekijä Markku Korhosen mielestä on Karkkilan saavutettavuuden parantaminen.

– Ensimmäinen askel tässä on viime vuonna päätetyn julkisen liikenteen järjestämismallin edistäminen. Kaupunginhallitus sai viimeisimmässä kokouksessaan katsauksen tämän työn etenemisestä.

– Näkymät linja-autoliikenteen palvelutarjonnan sekä lippujärjestelmän kehittämiseksi ovat hyvät. Kuntien ja ely-keskuksen välinen yhteistyö tuottaa tässä hyviä tuloksia.

–  Kaupungin joukkoliikennesuunnittelija ja elinvoiman asiantuntijat ovat työssä tiiviisti mukana.

Asukasmäärän lisäksi kaupunginhallitus tulee puheenjohtajan mukaan jatkossa seuraamaan erityisesti kuntien välisen muuttoliikkeen lukuja.

– Tämä kertoo kuitenkin selkeimmin Karkkilan veto- ja pitovoimasta. Alhainen syntyvyys ja väestörakenne ovat koko yhteiskunnan haaste.

– Olemme määrätietoisesti kehittäneet viime vuodet luontoliikuntapalveluita. Tämä jatkuu edelleen ja sen rinnalle tulevat lähiliikuntapaikat sekä Luova Karkkila -hankkeen kautta monipuoliset kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

– Yhteisöllisyys on kannatteleva voima, joka synnyttää hyviä asioita, kuten olemme jo monessa kohtaa nähneet, Markku Korhonen tiivistää ilmapiiriä.