Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Kino Laikassa nähtiin mykkäelokuva live-musiikin säestyksellä

Ykspihlajan Kino-orkesteri soitti musiikin Beggars of life -elokuvaan, joka on vuodelta 1928.

Kino Laikan elokuvakonsertti myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ja aulassa kävikin ennen elokuvaa kova kuhina. Elokuvaa oltiin tultu katsomaan kauempaakin ja esimerkiksi Karkkilassa parhaillaan kuvattavan, Juho Kuosmasen ohjaaman, Kaukainen planeetta -elokuvan kuvausryhmää oli paikalla. Ykspihlajan Kino-orkesteri on tehnyt musiikkia Kuosmasen elokuviin ja sitä kuullaan myös tulevan elokuvan yhteydessä.

– Tämä on Kino Laikan ensimmäinen mykkäelokuvakonsertti, kertoi Kino Laikan Mika Lätti.

– Illan orkesteri säesti elokuvan myös viime kesänä Kokkolan Kinojuhlilla.

Beggars of life on William A. Wellmanin ohjaama elokuva vuodelta 1928, eli ajalta jolloin mykkäelokuvien aikakausi lähestyi loppuaan. Elokuvasta julkaistiin aikoinaan samanaikaisesti myös äänielokuvaversio, mutta se on kadonnut aikojen saatossa.

Ykspihlajan Kino-orkesterissa soittivat lauantaina juuri perjantaina Venla-palkinnon Aikuiset-sarjasta pokannut Anna Airola, Laura Airola, Miika Snåre, Miia Reko, Ilkka Tolonen ja ensimmäistä kertaa Juuso Ranta.

– Sulkeuduimme tämän projektin kanssa taannoin Ykspihlajan työväentalolle, tulimme ulos vasta kun musiikki oli valmis, Laura Airola kertoi.

Elokuvan musiikki kulki filmin kanssa saumattomasti. Valkokankaalla riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös draamaa ja romantiikkaakin. Iästään huolimatta elokuva oli varsin viihdyttävä. Musiikki tuki tarinaa hienosti, se oli pääosin instrumentaalia, johon välillä oli liitetty sanatonta stemmalaulua. Eri soittimia oli yhdistetty ennakkoluulottomasti, esimerkiksi trumpetin ja basson duettoa ei usein kuule, mutta ne toimivat yhdessä hienosti.

Kino Laika on lunastanut paikkansa hyvänä keikkapaikkana. Orkesterin äänet soivat miellyttävästi ja tasapainoisesti, äänentoistosta konsertissa vastasi Petri Lopina.

Kino Laikassa seuraavat konsertit ovat jo kulman takana, viikon päästä lauantaina siellä esiintyy jo loppuunmyydyssä konsertissa Jonna Tervomaa, maaliskuulle Pepe Willbergin konserttiin on enää muutamia lippuja jäljellä.

Aleksi Salmenperän Kupla-elokuvaa on esitetty menestyksellisesti Kino Laikassa, ensi perjantaina ja lauantaina jännitetään, joko 2000 katsojan raja kyseisessä teatterissa menee rikki, sillä siitä uupuu enää 18 katsojaa.