Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Tehdasnäyttämö muuntuu kesällä satamaksi – Kotkan ruusu -musikaali kertoo Rosa Mäkisen tarinan

Karkkilan Työväen Näyttämön kesäteatterissa Tehdasnäyttämöllä (Valtatie 26 F, Karkkila) ensi kesänä nähdään musikaali Kotkan ruusu. Tositapahtumiin perustuvan musikaalin käsikirjoituksen ovat tehneet Miko Jaakkola ja Tarja Rantaruikka. Musikaali nähtiin ensi kerran viime talvena Kotkan kaupunginteatterissa. Musiikkina kuullaan näytelmän ajankuvaan sopivia iskelmiä.

– Kävin viime kevättalvella katsomassa esityksen Kotkassa ja nyt teimme esityssopimuksen Mikon ja Tarjan kanssa, kertoo musikaalin Karkkilaan ohjaava Mika Nikander.

Näytelmän tuottaja Karkkilan Työväen Näyttämöllä on Virpi Lepistö.

Musikaali kertoo Kotkan ruusu -iskelmän kautta legendaksi tulleen Rosa Mäkisen eli Rosalia Gurovitchin tarinan. Rosa syntyi Viipurissa varakkaaseen venäjänjuutalaiseen perheeseen, mutta elämä vei häntä useiden värikkäiden vaiheiden jälkeen eroon perheestään, miehestään ja tyttärestään Kotkaan, jonka satamaan hän perusti parturiliikkeen. Legendat synnyttävät juoruja ja muokkasivat Rosasta värikkään, mutta epätoden tarinan. Totuus oli kuitenkin toisenlainen ja paljon karumpi, ja herättää viihteen ohella syvempiäkin kysymyksiä. Musikaalissa kuljetaan Rosan matkassa 1920-luvulta 1960-luvulle aikakausien iskelmämusiikin tahdittamana.

Tarinassa on paljon huumoria, mutta myös tragiikkaa. "Miksi maailmassa ja ihmisissä on niin kauhean paljon vihaa?" kysyy Rosa, ja se on hyvä kysymys myös tänä päivänä.

Koe-esiintyminen musikaalin esiintyjiksi haluaville pidetään sunnuntaina 12. helmikuuta opistotalolla (Anttilankatu 8, Karkkila). Koe-esiintymisestä tiedotetaan vielä erikseen, mutta ilmoittautumiset ja tiedustelut voi tehdä teatterin sähköpostiin karkkilantyovaennayttamo@gmail.com

Esitykset Tehdasnäyttämöllä ovat heinä-elokuussa 12.7.-13.8.

Karkkilan Työväen Näyttämön muusta ohjelmistosta kautena 2023 tiedotetaan myös pian. Luvassa on jälleen paljon kiinnostavaa.