Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Talvirompetori Karkkilassa – suosittu tapahtuma päästään jälleen järjestämään kahden koronaperuutuksen jälkeen

Karkkilan Talvirompetori pidetään Konepajahallissa (pysäköinti kaupungintalon parkkipaikoilla, osoitteessa Valtatie 26, sisään Valurinkadulta) 4. helmikuuta kello 9-15.

– Myyjiä on tulossa 55, joista muutamat myyvät ulkona. Kaikki myyntipaikat varattiin loppuun viikossa ja peruutuspaikoillekin on jo jonoa. Ainakin parikymmentä myyjää olisi vielä halunnut tulla, kertoo Timo Saaristo, tapahtumaa järjestävästä Luotiracingistä.

Kaukaisimmat myyjät tulevat Talvirompetorille Virosta ja Kuopion takaa, pääosa on Etelä- ja Keski-Suomesta.

– Myynnissä on kaikkea vanhaa, retroa, vintagea, vanhojen mopojen ja autojen osia, ehkä kokonaisia mopojakin. Keräilytavaraa.

Talvirompetori järjestettiin Karkkilan Konepajahallissa ensimmäisen kerran helmikuussa 2019 ja se ehdittiin järjestää myös 2020, kunnes se piti kahtena seuraavana vuonna perua koronan takia.

Kesällä kaupungintalon piha-alueella järjestetään jo 19. Rompetori, joka ei koronavuosinakaan jäänyt väliin, vaikka kesällä 2020 siirtyikin kesäkuulta elokuulle. Talvirompetori sai alkunsa, kun järjestäjiltä sitä kovasti toivottiin. Konepajahalli soveltui erinomaisesti pitopaikaksi, joten järjestäjät täyttivät yleisön ja myyjien toiveen.

– Yleisöä päivän aikana on käynyt muutama tuhat.

Tapahtuma sopii koko perheelle ja on kävijöille maksuton. Mukana on totuttuun tapaan myös Pikkupässin baari, sekä kahvila josta saa ostaa muun muassa grillimakkaraa ja virvokkeita.

Toikkakiinteistöjen omistamassa Konepajahallissa on 1500 neliötä lämmintä tilaa, joten Talvirompetorilla ei tarvitse palella.