Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Ministeri Mikkonen: Poliisihallituksen selvitettävä, miten poliisi valvoo turvallisuusalaa

Yksityisen turvallisuusalan valvonnasta on tulossa selvitys, kertoo sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) Twitterissä.

On varmistettava, ettei liiallista voimankäyttöä tai aseman väärinkäyttöä tapahdu.

Poliisi: Ison Omenan kiinniotossa kuoli 35-vuotias nainen – ilmoituksen teki toinen asiakas

– Olen viime viikolla pyytänyt poliisihallitukselta selvitystä siitä, miten poliisi valvoo turvallisuusalan yritysten ja yksittäisten vartijoiden toimintaa. Selvityksen pohjalta arvioidaan jatkotoimenpiteet. Alan koulutusvaatimuksista on päätetty edellisen kerran vuonna 2016.

Mikkonen kertoo twiittiketjussaan olevansa järkyttynyt naisen kuolemasta kauppakeskus Isossa Omenassa ja aiemmin ilmi tulleista pahoinpitelyistä, joista poliisi epäilee turvallisuusalan työntekijöitä. Nämä tapaukset kertovat ministerin mukaan siitä, että alalla on ongelmia.

– Kansalaisten on voitava luottaa turvallisuusalan toimijoiden ammattitaitoon. Oli kyse viranomaisista tai yksityisten turvallisuusyritysten työntekijöistä. Koulutuksella ja valvonnalla on varmistettava, ettei liiallista voimankäyttöä tai aseman väärinkäyttöä tapahdu.

Asiantuntijoiden näkemykset vartijoiden toiminnasta Isossa Omenassa menevät ristiin – kuolinsyyn selvitys alkaa

Viisi henkilöä vangittu: taustalla järjestyksenvalvojien tekemät epäillyt pahoinpitelyt – "Vartijana toimivan tulee olla rehellinen ja luotettava"