Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näillä neljällä tavalla nuorten paha olo näkyy tänä jouluna – tukea tarjolla monella kanavalla

Kuluneena vuonna nuorten elämää kuormittaneet asiat, kuten koronapandemia, Ukrainan sota, ilmastonmuutos ja arkiset paineet, ovat näkyneet Pelastakaa Lapset ry;n ylläpitämässä Suomen suurimmassa nettinuorisotalossa Netarissa.

Ilmiöstä kertoo yhdistys tiedotteessaan.

Nuoria ovat puhututtaneet viime vuotta enemmän ahdistunut ja yleinen paha olo, itsetuhoisuus, kouluun liittyvät huolet, kuten uupumus, sekä yksinäisyys.

Hintojen nousun myötä kiristyvä taloustilanne näkyy monen perheen joulunvietossa ja kuormittaa niin lasten kuin vanhempien hyvinvointia.

Joulun aikaan heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten ongelmat usein korostuvat, kun koulut, harrastukset, nuorisotalot ja monet nuorille suunnatut tukipalvelut ovat kiinni.

Pelastakaa Lasten JouluManteli järjestetään jo kahdennenkymmenennen kerran. Se tarjoaa nuorille mahdollisuuden keskustella anonyymisti ja saada tukea Pelastakaa Lasten työntekijöiltä ja koulutetuilta vapaaehtoisilta.

– Jouluna raskaat tunteet voivat tuntua erityisen raskailta. JouluManteli on jo kahden vuosikymmenen ajan tarjonnut kaikille lapsille ja nuorille paikan, jossa voi jakaa joulun ajan ilot ja murheet muiden nuorten ja turvallisten aikuisten seurassa, digitaalisten palvelujen tiimivastaava Elina Porraslampi Pelastakaa Lapset ry: tiedotteessa sanoo.

JouluManteli on jouluaattona avoinna klo 20–23 useilla nuorille suunnatuilla verkkoalustoilla, kuten kahdenvälisessä chatissa, ryhmächatissa, Momiossa, Twitchissa ja Minecraftissa, osoitteessa: www.joulumanteli.fi.