Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

5 000 euroa kuukaudessa! – Arttu Wiskari kertoo ravintolansa suuresta sähkölaskusta: "Yrittäminen alkaa olla jo hieman hankalaa"

Artisti ja ravintoloitsija Arttu Wiskari kertoo Twitterissä, miten kohonnut sähkön hinta on vaikuttanut hänen Espoossa sijaitsevan Wiskarila-ravintolansa kulutasoon. Sähkölasku on rajua luokkaa.

– Yrittäminen alkaa olla jo hieman hankalaa kun pienen ravintolani sähkölasku on melkein 5000€ kuukaudessa, Wiskari kirjoittaa Twitterissä.

Avaus on kirvoittanut monenlaisia kommentteja aiheesta. Keskustelu menee vaalien läheisyydessä myös puoluepoliittiseksi, tähän laulaja ei ota itse kuitenkaan osaa.

– Mutta muista: sähkölasku on vero- ja ALV-vähennyskelpoinen kulu. Se ei rokota yrittäjää lainkaan niin pahasti kuin tavallista kansalaista, kirjoittaa Jude Vihervaara.

Käyttäjä Kirsi M ymmärtää Wiskaria.

– Siihen saa myydä melkoisen monta annosta, toi on ryöstöä.

– Kohta ei pysty myymään enää yhtään annosta, Wiskari vastaa.

Wiskarila on yksi monista suomalaisravintoloista, jotka ovat viime vuosina käyneet koronataantuman läpi. Joulukuussa 2020 ravintola teki 19 000 euron tuloksen, vuosi sitten sama lukema oli pakkasen puolella 22 000 euroa. Liikevaihto on ollut molempina vuosina isohko: kaksi vuotta sitten 869 000 euroa ja vuosi sitten 813 000 euroa.

Wiskarilaa on kuvailtu tarjonnaltaan hyvinkin kansanomaiseksi ravintolaksi, jossa tarjolla on esimerkiksi hampurilaisia, pihvejä ja siipiä.