Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilan Tienoo 60 vuotta sitten: Joulukatu toisen kerran, uusi markka tulossa käyttöön ja nappulakerhon toiminta oli aluillaan

Karkkilan Tienoo 23.11.1962

Joulukatu. Karkkilaan joulukatu nyt toista kertaa. Kaikkiaan 19 karkkilalaisen liikkeen toimesta järjestetään tänä vuonna Karkkilan joulukatu, jonka näyttelyt avataan itsenäisyyspäivänä klo 17. Avajaisten ohjelman tahtoo joulukatutoimikunta vielä toistaiseksi pitää salassa.

Liikenne. Töllin uudelle siltahankkeelle TVH:n siunaus. Uusi silta tullaan rakentamaan kunnan esittämälle paikalle nykyisen sillan alapuolelle siten, että Pusulan Sähkö Oy:n saharakennus joutuu purettavaksi. Pusulan kirkonkylän ja Marttilan väliseen maantiehen Töllin tie tulee liittymään aivan sähkölaitosrakennuksen nurkalla. Suunnitteilla on, että rakennustyö päästäisiin aloittamaan vielä tämän syksyn kuluessa.

Talousarvio. Pyhäjärven budjetti miljoona uutta markkaa. Pyhäjärven kunnanhallitus on saanut valmiiksi ensi vuoden talousarvioehdotuksen. Ensi vuoden talousarvio päättyy 1 051 429 uuteen markkaan, mikä on 105 miljoonaa vanhaa markkaa. Verotuksella kootaan 586 000 markkaa, joka on kuusi miljoonaa vanhaa markkaa enemmän kuin tänä vuonna.

Valtatie. Helsingin-Porin valtatien pinta kokonaan sora-asfalttibetonista? Kulunut syksy on runsassateisuudessaan samoin kuin viime kesäkin koetellut erityisesti Helsingin-Porin valtatien öljysorapäällysteistä pintaa. Helsingin puoleisessa päässä levitettiin viime kesänä noin 230 kilometrin alueelle sora-asfalttibetonia, mikä on osoittautunut erittäin sopivaksi. Toivokaamme, että jo ensi kesänä saataisiin Helsingin-Porin valtatielle ainakin Karkkilaan saakka sora-asfalttibetonipinta, joka mukavuuttaisi tuntuvasti tiellä matkaamista ja säästäisi autoja.

Hiihtomaja. Pyhäjären kunnanhallitus päätti marraskuun alussa luovuttaa Toivikkeen suolla olevan toimistoparakin käyttöoikeuden toistaiseksi Ahmon Vesalle ja Ahmon dem. nuorille. Nämä käyttävät sitä hiihtomajana. Nämä järjestöt ovat sittemmin pyytäneet, että kunta vuokraisi heille parakin kymmeneksi vuodeksi, sillä he joutuvat siellä suorittamaan melkoisia korjauksia, muun muassa sinne on tarkoitus rakentaa sauna. Kunnanhallitus päätti maanantaina luovuttaa parakin anojille kymmeneksi vuodeksi, minkä jälkeen se luovutetaan takaisin kunnalle, joka ei maksa korvausta mahdollisesti tehdyistä parannuksista.

Murto. Osuusliike Tuen keskusvarastoon murtauduttiin sunnuntain vastaisena yönä rikkomalla ikkuna ja lukkoja. Vielä ei ole todettu mitä varastosta oli viety. Poliisi tutkii asiaa.

Kerho. Ensi lauantaina 24.11. klo 10.30 alkaa seurakuntatalolla n.s. nappulakerho alle kouluikäisille pojille (3-6v.). Äidit voivat tuoda esimerkiksi ostosmatkoille tullessaan poikansa seurakuntatalolle kerhoon, josta isät voivat työstä palatessaan heidät hakea. Kaikki "nappulat" ovat tervetulleita.

Rangaistus. Vattolalainen henkilö tuomittiin Lohjan käräjillä väkijuomien luvattomasta myynnistä 15 000 markan sakkoon ja samalla kolmeksi vuodeksi vankeuteen kolmen vuoden koetusajalla. Vankeusrangaistus annettiin syytetyn suorittamasta kostotoimenpiteestä virkavaltaa vastaan.

Joululehti. Pusulan seurakunnan vilkkaasta nuorisotoiminnasta on osoituksena mm. se, että lähiaikoina ilmestyy seurakunnan nuorisotyötoimikunnan julkaisema joululehti. lehden toimituskunta muodostuu nuorisotyötoimikunnasta ja päätoimittajana on nuorisonohjaaja Maija-Liisa Liukka.