Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Oppilasvaihtoa ja matkoja – Karkkilan lukiossa panostetaan kansainvälisyyteenkin

Karkkilan lukiolla on monenmoista kansainvälisyystoimintaa: abit olivat matkalla Lontoossa, Kastanja Nurmi oli oppilasvaihdossa Nizzassa ja parhaillaan nizzalaiskoulun opiskelija Keanu Bruguera on oppilasvaihdossa Karkkilassa.

Opiskelijat esittelevät kansainvälistä toimintaa lukion opiskelijoille tiistaina – kannustaen heitä, jotka vasta reissujaan pohtivat.

Rehtori Ossi Kokkonen kertoo, että lukion opiskelijoiden tarpeisiin on nyt haettu Erasmus -tukea. Erasmus -ohjelma on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, josta rahoitetaan näiden alojen yhteistyötä Euroopassa.

– Tähän asti Karkkilan lukiosta tehdyt matkat ovat olleet omakustanteisia.

Lukiosta oli kaikkiaan 36 opiskelijan ja kolmen opettajan ryhmä hiljattain muutaman päivän matkalla Lontoossa.

Tämän matkan maksamiseksi opiskelijat ja opettajat keräsivät rahaa monin tavoin. Kevään, kesän ja syksyn aikana ryhmä muun muassa kauppasi 1 286 laatikollista keksejä. Kokonaispotti oli 4 997 euroa.

Esiintyminen juhannustorilla kartutti kassaa 732 eurolla ja esiintyminen valtuustossa 300 eurolla.

Omaakin rahaa piti osallistujien panostaa reissuun melkoisesti, sillä lennon ja majoituskulut olivat matkalaista kohti 535 euroa.

– Lisäksi rahaa tarvittiin esimerkiksi liikkumiseen, ruokaan ja ostoksiin, kertoivat matkaa Karkkilasalissa esitelleet Ida Haikonen, Mea Laakso ja Elli Halme.

Keräysrahoja käytettiin matkan aikana muun muassa bussikuljetuksiin, fudislippuihin ja Les Miserables -musikaalissa käyntiin.

– Valitsimme musikaalissa käymiselle illan, jolloin lippu maksoi vain 28 euroa, monia muina viikonpäivinä lipun hinta olisi ollut suunnilleen sata euroa, kertoi musiikinopettaja Anna Tallgren esimerkin matkan tarkasta suunnittelusta.

Matkalle valmistautumiseen kuului ennakkotehtäviä; matkalle osallistuminen myös kerrytti muutaman opintopisteen.

Ohjelmaa oli aamusta iltaan. Esimerkiksi starttipäivänä lähtö Karkkilasta oli klo 04.30 ja hostelliin levolle matkalaiset pääsivät seuraavana yönä yhden paikkeilla.

– Ottakaa tällaiselle matkalle jalkaan hyvät kengät. Kävelyä on paljon!

Lontoon matkaa esitelleet opiskelijat iloitsivat, että tällainen reissu on myös loistava mahdollisuus oppia tuntemaan opettajia normaalia paremmin.

– Ihana reissu. Tällaiselle matkalla kannattaa lähteä, nuoret esittelivät.

Lukion opiskelija Kastanja Nurmi oli kolmisen viikkoa oppilasvaihdossa Nizzassa lukioiden vaihto-ohjelman Mistral Boréalin kautta Lycée Les Eucalyptus -oppilaitoksessa.

– Ihana kokemus, kannattaa mennä, Kastanja Nurmi kannusti esitellessään kuvia alueesta, nizzalaisesta opiskelusta, harrastuksista ja hellepäivistä. Itse maksettavaa matkasta hänelle kertyi muun muassa lennoista.

Nizzasta nyt Karkkilassa oppilasvaihdossa oleva Keanu Bruguera sai vinkin Suomeen tulemisesta opettajaltaan.

– Ei minulla ollut paljoa tietoa Suomesta, nuorukainen myönsi.

Erityisen säväyksen häneen on tehnyt täkäläinen vähäinen liikenne, hiljaisuus ja luonto korkeine puineen.

Keanu esittelikin onnellisena kuvia Karkkilasta, muun muassa kanoottiretkeltä ja suomalaisesta perusmetsästä.