Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Miss Suomi Petra Hämäläinen vauhditti Karkkilassa tauluhuutokauppaa

Högforsin ruukkialueen Konepajahallissa Karkkilassa järjestettiin viikonloppuna designin, taiteen ja kirjallisuuden kaksipäiväinen myyntitapahtuma HögFORM.

Sää oli mitä mainioin lauantaina, jolloin tapahtumassa oli 845 kävijää. Tahti näytti sunnuntaina olevan samoin rohkaisevalla tasolla. Laskurin mukaan kävijöitä tapahtumassa oli kahtena päivänä lopulta yhteensä 1 451.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn tapahtumaan koottiin yhteen tämän hetken kiinnostavimpia pieniä designmerkkejä, taidekäsityön ja taiteen tekijöitä sekä kirjallisuuden pienkustantamoja.

HögFORM-tapahtuman lavalla Konepajahallissa myös järjestettiin ajankohtaisia keskusteluja luovien alojen ammattilaisten kanssa.

Keskustelijoiksi oli kutsuttu muun muassa muoti- ja kuvataiteilija Jukka Rintala, lasitaiteilija Helmi Remes, rock- ja kuvataiteilija Herra Ylppö, muotoilija Minttu Wikberg sekä Pikku-Finlandian suunnitellut arkkitehti Jaakko Torvinen.

Konepajahalliin avautui tapahtuman ajaksi myös Kylärafla Kannon kahvila sekä elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen sisustama viinibaari. Esillä Konepajahallissa oli rockmuusikko Herra Ylpön ennennäkemättömiä tauluja.

Ala-Emalin kulttuuriyhdistys Montun järjestämän kaksipäiväisen tapahtuman eräs kohokohta oli taulujen huutokauppa, jota vauhdittamassa oli Miss Suomi Petra Hämäläinen.

Taideteoksia esittelivät Petra Hämäläinen ja Krista Jadin ja meklarina oli Heikki Savola.

Taulut syntyivät Miss Suomi -finalistien kiertueella, joka syyskuun puolivälissä päättyi Karkkilaan muutama päivä ennen kisaa.

Finalistit Karkkilaan kutsui Ala-Emalille avatun Taidetilan yrittäjä Krista Jadin, joka on ollut useana vuonna tuottamassa Miss Suomi -kisojen finaalilähetystä.

Missifinalistien vierailu Karkkilassa näkyi ainakin muutamassa työssä. Petra Hämäläinen myönsi, että hänen maalaamansa teokseen siniset sävyt ja tunnelmat loihtuivat Ala-Emalin tiloissa sointukylvyssä.

Useiden Karkkilassa järjestettyjen vierailukohteiden jälkeen missikandidaatit olivat päässeet maalaamaan Taidetilaan.

Jo siinä vaiheessa oli tiedossa, että näistä töistä järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa kustakin työstä saatava hinta lahjoitetaan teoksen maalaajan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Missifinalistien taulujen lisäksi tarjolla oli Kuokkavieras Katajan ryhmän kolme taulua, jotka oli maalattu yllätysvierailulla Taidetilaan.

Huutokauppaa toteutettiin verkossa niin, että jokaiselle taululle oli sunnuntaiaamuna verkossa huudettuna pohjahinta.

Kooltaan 46x55 -senttiset taulut myytiin pääosin 30-100 euron hintaan. Korkeimmalle nousi Petra Hämäläisen sinisävyinen moniulotteinen työ.

Kuokkavieras Kataja -ryhmän töistä koko huutokaupan kalleimmaksi teokseksi nousi Janne Katajan taulu, josta verkossa oli huudettu 150 euroa ja huutokaupassa Konepajahallissa hintaa tuli vielä vitonen sen päälle.

Hannu Pyyhtiän taulu huudettiin 30 eurolla ja Sami Aurun punakeltamusta luomus sai uuden omistajan 70 eurolla.

Kuokkavieras Katajan ryhmä luovuttaa tauluista saadut eurot Karkkilan seurakunnan välityksellä ukrainalaisille, jotka ovat saapuneet sotaa pakoon Karkkilaan.