Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Karkkilan heijastinpuussa on jälleen satoa

Heijastinpuusta saa ottaa tai siihen saa jättää heijastimen, mikäli omasta takista puuttuu, tai niitä on kotona liikaa.

Karkkilassa heijastinpuu on jo neljättä kertaa ja se on MLL Karkkilan ja Karkkilan kaupungin yhteistyössä tekemä. Heijastinpuu on Huhdintiellä Karkkilan taksikopin vieressä.

Heijastinpuu avattiin viime keskiviikkona, MLL:n ja kaupungin edustajien toimesta. MLL:a edustivat Liisa-Lotta Ylinen ja Tuulia Nyman, kaupungilta paikalla olivat Karkkilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren ja kaupungin tiedotussihteeri Nina Saikanmäki.

Puussa oli heijastimia jo hyvä määrä, ja niitä ripustettiin lisää avajaisissa. Heijastimia oli saatu muun muassa kaupungilta ja yrityksiltä.

Tallgren oli valmistanut puun avajaisiin pienen puheen.

– Heijastimet ovat tärkeä osa parempaa liikenneturvallisuutta, tämä on kaikkien yhteinen asia, ei vain jalankulkijoiden. Myös autoilijoilta vaaditaan sään mukaista havainnointia ja sopivia tilannenopeuksia.

Tallgren kertoi, että tutkimusten mukaan lapset useimmiten arvioivat lähestyvän auton nopeuden todellista hitaammaksi, joten autoilijoiden on oltava erityisen tarkkoja, kun liikenteessä on lapsia.

– Myös pyöräilijöiden tulisi muistaa kunnolliset heijastimet ja valot. Heijastimia on hyvä olla useita.

Liikenneturvallisuutta on huomioitu myös kaupungin uudessa talousarvioesityksessä.

– Kaupunki on vaihtamassa katuvalot led-lamppuihin, joiden valoteho on parempi, jolloin näkyvyyskin paranee. Näin infraan kohdistetuilla yksittäisilläkin teoilla saadaan lisättyä turvallisuutta.

– Paljon kiitoksia MLL:n aktiiveille liikenneturvallisuutta edistävän teon tekemisestä.

Heijastinpuun hedelmät olivatkin kaikki löytäneet käyttäjän jo torstaihin mennessä. Itselle ylimääräisiä heijastimia voi viedä puuhun tarvitsevien otettavaksi, oman aikataulun mukaan, sillä puu on aina auki.