Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Karkkilan liikkumispalveluita ideoidaan – asukasilta järjestetään 2.11.

Nyt on kaikkien mahdollista vaikuttaa Karkkilan liikkumispalveluiden kehittämiseen.

Karkkila on yksi yhteistyökumppani Smart Countryside Mobility -hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa harvempaan asuttujen alueiden elinvoimaisuutta sekä yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

Ideointityöpajassa keskiviikkona 2.11. klo 17-19 Nyhkälän koululla asukkaat, kaupungin edustajat ja yritykset kehittävät yhdessä ratkaisuja Karkkilan tulevaisuuden liikkumispalveluiksi.

Tilaisuuden järjestävät Laurea-ammattikorkeakoulu ja Metropolia Ammattikorkeakoulu yhteistyössä Karkkilan kaupungin kanssa.

Esimerkiksi sähköpotkulaudat mainittiin yhtenä kiinnostavana vaihtoehtona.

Viime kevään ja kesän aikana kerättiin asukaskyselyllä tietoja alueen asukkaiden liikkumistottumuksista ja kokemuksia erilaisten kulkuvälineiden käytöstä. Tietoa syvennettiin teemahaastatteluilla.

- Tutkimuksissa nousi selkeästi esille asukkaiden halu kehittää Höökikyyti-palvelua ja toive saada uudenlaisia liikkumispalveluita Karkkilaan, kertoo projektipäällikkö Harri Miinin.

– Esimerkiksi sähköpotkulaudat mainittiin yhtenä kiinnostavana vaihtoehtona. Työpajassa etsitään palvelumuotoilun luovien menetelmien avulla tulevaisuuden ratkaisuja.

– Teemoiksi valitsimme kokonaisuudet, joita kehittämällä voitaisiin vähentää oman auton käyttöä ja löytää sille vaihtoehtoja. Tavoitteena on kehittää myös sellaisia liikkumispalveluita, jotka tekisivät Karkkilasta houkuttelevamman paikan asua,

Työpaja järjestetään Nyhkälän koululla (Huhdintie 13, 03600 Karkkila, sisäänkäynti Huhdintien puoleisista pääovista) keskiviikkona 2.11.2022 klo 17–19.

Tilaisuudessa tarjotaan kahvia ja pientä iltapalaa. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 27.10. kaupungin verkkosivuilla olevan linkin kautta.

Työpaja on osa Smart Countryside Mobility -hanketta, jossa kehitetään Uudenmaan haja-asutusalueiden henkilöliikkumisen ja pientavaralogistiikan palveluita.

Projekti on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama. Hanke toteutetaan 1.6.2021-1.8.2023. Hankkeen toteutuksesta vastaavat ammattikorkeakoulut Laurea ja Metropolia.