Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Karkkilan kaupungin metsäalueita kaavaillaan luonnonsuojelualueiksi – hanke on teknisessä lautakunnassa torstaina

Karkkilan kaupunkikehitystoimiala esittää hyväksyttäväksi Karjaanjokivarren metsien suojelua METSO-luonnonsuojelualueina Koskireitin - Pitkälänkosken reitin varrella olevista kaupungin omistamista metsistä.

Suostumukset luonnonsuojelualueen perustamisesta merkitsevät torstaina asiaa käsittelevän teknisen lautakunnan esityslistan mukaan sitä, että kyseiset metsäalueet tulisivat olemaan pysyviä luonnonsuojelualueita.

Näitä sopimuksen piiriin esitettäviä uusia METSO-alueita ovat Karkki (määräala 2,5 hehtaaria), Ainola (määräala 2,7 hehtaaria, Anttila I ja Pitkälä (6,9 hehtaaria) sekä Niemeke ja Jussila (määräala 6,0 hehtaaria).

Näillä rauhoitusmääräysten mukaan perustettavaksi esitetyillä suojelualueilla on tietyt sallitut ja kielletyt toimet.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus maksaa METSO-alueista kertakorvausta yhteensä 33 050 euroa, joka koskee metsien taloudellista menetystä.

Korvauksen perusteena on alueen metsätaloudellinen arvo, josta kunnille maksetaan ainoastaan osittainen korvaus.

Osittaiskorvauksen takana on kunnille luonnonsuojelulaissa merkitty velvollisuus edistää luonnon- ja maisemansuojelua alueellaan.

Kaupunkikehitystoimiala ehdottaa lautakunnalle, että METSO-alueet nimetään nimillä Fagerkullan, Massakosken, Pitkälän ja Maijalankosken suojelualueet.

Kaupunkikehitystoimiala on pyytänyt asiassa lausuntoa ympäristölautakunnalta, joka käsitteli lausuntoa eilisiltana tiistaina.

METSO-alueiden nimeäminen suojelualueiksi käsitellään teknisen lautakunnan jälkeen kaupunginhallituksessa.