Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyrki Niskanen ja soittokunnat konsertoivat

Nummen Torvisoittokunta, Nummelan Soittokunta ja Karkkilan Soittokunta järjestävät Nummen kirkossa sunnuntaina 9.10.2022 kello 16 ja Vihdin kirkossa sunnuntaina 16.10.2022 kello 16 konsertin, jossa solistina on kansainvälistä mainetta saavuttanut ja Suomessa hyvin pidetty tenori Jyrki Niskanen.

Kapellimestarina toimii jo useita vuosia soittokuntia johtanut Hannu Simoinen. Säveltäjistä mainittakoon Jean Sibelius, Oskari Merikanto, Giacomo Puccini, Rodolfo Falvo, Nils-Erik Fougstedt ja Teuvo Laine. Useimmat sovitukset ovat tunnettujen sotilaskapellimestareiden tekemiä joihin myös Hannu Simoinen kuuluu.

Jyrki Niskanen on suomalainen muusikko ja oopperalaulaja.

Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa ja laulua, ja täydensi myöhemmin lauluopintojaan Lontoossa Vera Rózsan, sekä Wienissä ja Berliinissä Peter Bernen johdolla.

Vuonna 2021 Jyrki Niskanen vietti 50-vuotista uraansa taiteilijana. Kansainvälinen oopperaura alkoi vuonna 1992, ja hänen vahvaa, taipuisaa ja kaunista tenoriääntään haluttiin kuulla erityisesti Richard Wagnerin oopperoiden tenorin päärooleissa. Uransa aikana Jyrki Niskanen on esittänyt kaikki Wagnerin Nibelungin sormus -tetralogian (Der Ring des Nibelungen), sekä Tristanin ja Lohengrinin suuret tenoriroolit maailman kuuluisien oopperatalojen produktioissa.

Jo nuoresta iästään lähtien musiikillisesti lahjakas Niskanen on ehtinyt uransa aikana myös säveltää lukuisan määrän laulumusiikkia eri artisteille, sekä sovittaa kappaleita eri yhtyeille ja kuoroille. Kansainvälisen oopperauransa jälkeen Jyrki Niskanen on jatkanut työtä musiikin parissa; esiintyy edelleen konserteissa, pitää lauluoppilaita, johtaa kahta kuoroa, sekä säveltää ja sovittaa musiikkia.

Konsertit ovat Nummen kirkossa sunnuntaina 9.10.2022 kello 16 ja Vihdin kirkossa sunnuntaina 16.10.2022 kello 16. Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelman hinta on 20 euroa.