Karkkilan Viihdekuoro valmistautuu juhlakonserttiin

Jo kaksi vuotta sitten 40 vuotta täyttänyt täyttänyt Viihdekuoro on joutunut koronan takia siirtämään juhlakonserttia useamman kerran. Vihdoin se toteutuu.

Karkkilan Viihdekuoro konsertoi Pyhäinpäivänä, eli 5. marraskuuta kello 15 Karkkilasalissa.

Heikki Valpolan johtaman kuoron konserttiin tulee myös vierailijoita, mukaan ovat lupautuneet ainakin Mika Nikander ja helsinkiläinen Kullervo-kuoro, joka myös on Valpolan johtama.

Konsertissa kuullaan kappaleita kuoron kaikilta vuosikymmeniltä, myös ohjelmistoa, jota on esitetty jo kuoron entisen johtajan ja perustajan Raili Pajun (ent. Neuvonen) aikaan.

Juhlakonserttiin on opeteltu myös kuorolle uusia lauluja, jotka saavat ensiesityksensä Karkkilasalissa.

Karkkilan Viihdekuoro toimii Karkkilan työväenopiston piirinä, harjoitukset ovat aina torstaisin Nyhkälän koululla.

Viime viikonloppuna kuoro piti kuoroseminaarin, joka tarkoitti sitä, että sekä lauantaina että sunnuntaina laulajat kokoontuivat Pakariin kuuden tunnin mittaisiin tehoharjoituksiin.

Seminaarissa käytiin tiiviisti läpi konserttikappaleita ja päätettiin lopulliset kappaleet. Kuorolaiset ahkeroivat seminaarin päätteeksi myös pienen konsertin muutamille läheisilleen, testaten samalla Pakarin uudistettua akustiikkaa.

Uusien, seinien kaakelien kaiun pehmentävien verhojen vaikutus todettiin oikein hyväksi.

Viihdekuoro pitää vielä ennen konserttia toisen, yksipäiväisen seminaarin.

Kuoroon mahtuu mukaan myös uusia laulajia kaikkiin ääniin. Myös kesken lukukauden voi tulla.

Juhlakonsertin lauluja ei uusi laulaja välttämättä enää ehdi omaksua, mutta konsertin kappaleita lauletaan myös jatkossa, joten harjoittelu ei mene hukkaan.

Seuraava mahdollisuus liittyä mukaan on jo torstaina 22. syyskuuta, kello 18, Nyhkälän koulun Helsingintien puoleisella sisäpihan ovella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat