Karkkilalaisen Aleksi Salmenperän "Kupla" nähdään elokuvateattereissa marraskuun lopulla

Neljästi Jussilla ja kahdesti Kultaisella Venlalla palkittu karkkilalainen ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperä on saanut tunnustusta myös lukuisilla muilla palkinnoilla ja ehdokkuuksilla useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Puhuttelevista elokuvistaan tunnetun, Suomen persoonallisimpiin ja arvostetuimpiin elokuvantekijöihin lukeutuvan Salmenperän lämminhenkinen draamakomedia "Kupla" saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 25.11.2022.

Salmenperän Kupla kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Salmenperä ja Reeta Ruotsalainen.

Kuplan rooleissa näyttelevät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Amos Brotherus ja Anna-Maija Tuokko.

Elokuvassa nähdään myös muun muassa Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen ja Saara Pakkasvirta.

Elokuvassa 16-vuotias Eveliina (Leppikorpi) näkee sattumalta äitinsä (Haapkylä) suutelevan toista naista (Tuokko). Vanhempiensa eroa peläten hän päättää puuttua tilanteeseen, lupaa kysymättä ja keinoja kaihtamatta.

Eveliinan elämässä onnistumisen mittariksi muodostuu isän (Korpela) ja äidin pysyminen yhdessä. Hänen mielestään paras keino tuhota äidin avioliiton ulkopuolinen suhde ja lähentää vanhemmat uudelleen on vaikeuksiin joutunut teinitytär.

Niinpä Eveliina heittäytyy moniongelmaiseksi. Siinä sivussa panoksiksi joutuu muutaman muunkin elämä.

Silti Eveliina varjelee suunnitelmaansa viimeiseen asti ja omat salaiset selviytymiskeinonsa on aikuisillakin – kunnes kupla puhkeaa.

Kupla -elokuvaa on kuvattiin Karkkilassa viime vuoden helmi-maaliskuussa. Kuvaukset näkyivät Karkkilassa muun muassa Kauppatorilla, Keskuspuiston ympäristössä, kaduilla ja omakotialueilla. Lisäksi konepajahallilla on ollut studio, jonne on lavastettu sisätiloja.

Karkkilalaiset pääsivät osallistumaan elokuvan tekemiseen, sillä avustajia tarvittiin. Mukana oli esimerkiksi ukuleleorkesteri, harrastajateatterilaisia ja muita asiasta kiinnostuneita.

Kuvauspaikat löytyivät Karkkilasta Salmenperän mukaan yllättävän helposti. Apuna oli muun muassa Karkkilasta kotoisin oleva Laura Peura, jonka idea oli viedä kuvaukset muun muassa vanhalle ala-asteelleen, Ahmoon entiselle koululle.

Elokuvan on tuottanut Minna Haapkylä / Rabbit Films ja sen levittää ja markkinoi Aurora Studios.

Elokuvan työryhmä

Ohjaus: Aleksi Salmenperä

Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä

Rooleissa: Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä, Tommi Korpela, Anna-Maija Tuokko, Amos Brotherus, Eedit Patrakka, Saimi Kahri, Janne Reinikainen, Saara Pakkasvirta.

Kuvaus: Peter Flinckenberg F.S.C.

Lavastussuunnittelu: Otso Linnalaakso

Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen

Maskeeraussuunnittelu: Pia Mikkonen

Leikkaus: Samu Heikkilä F.C.E.

Äänisuunnittelu: Tuomas Klaavo

Musiikki: Joakim Berghåll

Tuottaja: Minna Haapkylä

Tuotanto: Rabbit Films

Levitys ja markkinointi: Aurora Studios

Etusivulla nyt

Luetuimmat