Mersut valtasivat Karkkilasa Tehtaanpuiston –  Mercedes Benzien Concourse d’Elegance -tapahtuma oli myös yleisömenestys

Mercedes Benz Klubi Suomen Uudenmaan jaoksen Klaus Skogberg oli lauantaina Karkkilan Tehtaanpuistossa erityisen tyytyväinen mies.

Kolmannen kerran ruukkimiljöössä järjestettyyn Mercedes Benzien Concourse d’Elegance -tapahtumaan ajettiin pitkälti toistasataa Mercedes Benzejä letkoissa ja yksittäin – ja yleisökin tapahtumassa oli varsin runsaasti.

Osa autokunnista saapui Karkkilaan jo perjantai-illaksi, jolloin Tehtaanhotellissa järjestettiin Get Together -party.

Skogberg oli avajaissanoissaan varsin iloinen myös siitä, että Ruotsin Mercedes Benz Klubista Karkkilan tapahtumaan saapui kolme autokuntaa.

Puheenvuoron avajaisissa käytti Mercedes Benz Klubin Anssi Juutilainen, joka kertoi, että tällaisten kokoontumisten kulta-aikaa olivat 1920- ja 1930-lukujen lukuisat tapahtumat ympäri Eurooppaa.

– Näissä autotapahtumissa ajoneuvojen omistajat, usein naiset, esittelivät autojaan parhaimpiinsa pukeutuneina. Esittelykokonaisuuteen liittyi usein myös pieni koira, Juutilainen kuvaili.

Concourse d’Elegance -perinteitä kunnioitettiin lauantaina kolmannen kerran Tehtaanpuistossa, jonka omistaa Pertti Toikka.

Skogberg lausui hänelle suuret kiitokset kun oli jälleen antanut alueen tapahtuman käyttöön.

Voittajat eri vuosikymmeniltä olivat: 1950-luku Ari-Pekka Lällä korimalli W186, 1960-luku Harri Gröhn korimalli W111, 1970-luku Petri Kata korimalli W116, 1980-luku Juhani Mustonen korimalli C126 ja 1990-luku Pasi Kotiniemi korimalli W140. Lisäksi nuorimpana kuljettajana palkittiin Lari Björklov.

Suomen Mercedes-Benz Klubi on Mercedes-ajoneuvoista kiinnostuneille harrastajille tarkoitettu yhdistys. Klubi perustettiin vuonna 1979 ja sillä on nykyään jäseniä noin 4 500.

Klubi on perustajäsenenä Daimler AG:n Mercedes Museum GmbH:ssa.

Klubin jäsenenä pääsee tapaamaan asiantuntevia ja mukavia harrastajahenkisiä kavereita, ja nauttivat useista eduista.

Tähdelliset-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja tehtaan M-B Classic kaksi kertaa vuodessa.

Klubi järjestää teemailtoja, vertailuajoja, retkeilyajoja, ratapäiviä, koulutuksia sekä muita tapahtumia.

Lisäksi ohjelmassa on klassikkonäyttelyitä ja -messuja. Syksyisin on järjestetty tutustumismatka Mercedes-Benzin tehtaalle ja Classic Centeriin Stuttgartiin.

Klubin vanhin ajoneuvo on vuoden 1928 Mercedes-Benz 8/38PS ja klubilaiset omistavat tietysti aivan uuttakin kalustoa, sekä kaikkea siltä väliltä. .

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat