MLL Karkkila järjestää päivystystä suojateillä syyslukukauden alkaessa ensi viikolla

Koulutien turvaajat -kampanja on käynnissä Karkkilassakin ensi viikolla koulujen alkaessa torstaina.

Elokuussa sadat tuhannet lapset totuttautuvat liikenteeseen kesäloman jälkeen ja kymmenet tuhannet ekaluokkalaiset vasta opettelevat liikennekäyttäytymistä.

Autoilijoiden on kiinnitettävä erityishuomiota pieniin kulkijoihin, joiden havaitseminen voi olla haastavaa ja käytös toisinaan arvaamatonta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Karkkilan yhdistys ja MLL:n Uudenmaan piiri kampanjoivat yhdessä turvallisemman koulutien puolesta.

Sadat vapaaehtoiset turvaavat Uudellamaalla koululaisten suojatien ylityksiä arkiaamuisin koulujen alkaessa ja vapaaehtoisia kaivataan mukaan myös Karkkilassa.

Jopa puolet alakouluikäisten lasten loukkaantumisista tapahtuu nimenomaan suojatietä ylitettäessä, joten koulutien turvaajia tarvitaan.

– Suojateillä päivystävien koulutien turvaajien tarkoitus on kiinnittää autoilijoiden huomio pieniin liikkujiin ja turvata pienten koululaisten suojatien ylitykset. Turvaajien tehtävä ei ole ohjata liikennettä, vaan toimia huomion ja ajatusten herättäjinä, Markku Korhonen MLL:n Karkkilan yhdistyksestä kertoo.

Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua koulutien turvaajiksi. Osallistuminen kampanjaan vie vähimmillään vain puoli tuntia yhtenä arkipäivänä, ja vastineeksi vapaaehtoisena kampanjaan osallistumisesta saat hyvän mielen.

Lue lisää MLL Karkkilan yhdistyksen Facebookista tai verkkosivuilta ja ilmoittaudu koulutien turvaajaksi.

Suojatiepäivystys järjestetään Karkkilassa torstaina 11.8. ja perjantaina 12.8. alakoulujen läheisyydessä ekaluokkalaisten lukujärjestyksen mukaisesti.

Päivystysajat ovat molempina päivinä Nyhkälän koulun läheisyydessä 08:00 - 08:30 ja 11:30 - 12:00 sekä Tuorilassa ja Haukkamäessä 08:30 - 09:00 ja 12:00 - 12:30.

Kampanjassa vapaaehtoiset turvaavat pienten lasten koulumatkan muistuttamalla autoilijoita ja muita teillä liikkujia hiljentämään vauhtia koulujen läheisyydessä.

Kampanjointia tarvitaan, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana kuoli keskimäärin yksi alakouluikäinen vuosittain. Loukkaantuneita on keskimäärin 120 vuosittain.

Vaikka loukkaantuneiden määrä on puolittunut viimeisen kymmenen vuoden aikana, vuoden 2020 tietojen mukaan 15 alakouluikäistä loukkaantui vakavasti.

Vuosina 2019–2021 menehtyi yksi pyöräilijä ja yksi jalankulkija. Viimeisen kolmen vuoden aikana ei menehtynyt alakouluikäisiä auton matkustajia. Henkilövahingoista kaksi kolmesta tapahtui taajamissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 045 1354350 / Markku Korhonen ja mll.karkkila@gmail.com

Lisää: https://www.liikenneturva.fi/tutkimukset

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat