Pusulalainen THU-Team järjestää vilkkaasti toimintaa – Wallius JM ajetaan sunnuntaina

Pusulassa joka torstai kokoontuva autourheiluseura Thu-Team ei pidä kesälomaa kisajärjestelyistä.

Aktiivisesti toimiva seura järjestää elokuun ensimmäisenä sunnuntaina jokamiesluokan kilpailun Someron moottoriradalla. Kilpailu ajetaan jälleen nimellä Wallius JM jo yhdeksännen kerran.

Kisassa ajetaan kuusi luokkaa: yleinen, tuupparit ja EVK limittäin, nuoret ja naiset ja seniorit limittäin. Ilmoittautuminen päättyy elokuun ensimmäisen päivän illalla

– Kilpailuun odotetaan runsasta osanottoa ja myös yleisö on suosinut vuosien ajan meidän järjestämää kisaa, kertoo tapahtumajohtaja Teemu Kuusisto.

Kisatermillä sanotaan, että Kuusisto viheltää kisan. Kuusisto on myös THU-Teamin puheenjohtaja jo kolmatta vuotta.

– Meillä on hyvä henki seurassa ja teemme kaikkemme kisojen onnistumiseksi. Parhaan kiitoksen saa yhteisesti tehdystä työstä, kun kilpailijat ovat tyytyväisiä järjestelyihin ja vielä AKK:n tarkkailijalta ollaan saatu hyvät lausunnot.

Kilpa-autojen katsastus alkaa sunnuntaina 7.8. klo 8. Samaan aikaan aloittaa myös ravintolapalvelut toiminnan. Ratakioskeissa myydään kisamakkaraa, kahvia, sämpylää. Yleisölle siis tarjolla kisatunnelmaa ja herkkuja.

Kilpailu alkaa yleiusellä luokalla klo 10.

THU-Team on jaksanut puurtaa kesähelteessä, sillä heinäkuun lopulla ajettiin myös tasanopeusajo II Pusulan ajo Someron, Somerniemen ja Pusulan valtionteillä.

Kilpailu ei vaadi suljettuja osuuksia, vaan ajettiin ihan muun liikenteen seassa. ”Nopeuspyynnit” ovat noin 15 km/h alhaisemmat kuin vakionopeudet.

Kilpailijat kilpailivat kolmessa luokassa: historic, modern ja tutustumisluokka. Osa ajokeista on vanhoja ”arvoautoja”, joissa riittää katsottavaa ja ihailtavaa.

Historic luokka: 1. Eugen ja Ritva Damstedt Porsche 911, 2. Eero ja Eetu Juutilainen Audi Coupe Quattro, 3. Hanne ja Matti Juselius THU-Teamista Opel Manta

Modern luokka: 1. Pekka Kaipainen ja Erkki Laakso Toyota Avensis 2. Pentti Andersson ja Asko Sairanen Mercedes Benz S320 4M 3. Jarmo Vesala ja Jari Itäkodes Mercedes GLC.

Tutustumisluokka: 1. Lars-Olof Staffans ja Heikki Saloheimo Morgan 4/4 2. Aimo ja Toni Kaarresalo Audi 90.

Tasanopeusajoja on ajettu jo 1950 luvulla ja on suosittu laji Etelä-Euroopassa. Hyvin suuri osa kilpailijoista on entisiä autosuunnistuksen harrastajia.

Mikäli laji herättää kiinnostusta niin lisätietoa on mahdollista saada THU-kerholla torstai-iltaisin Ahjolan yläkerrassa Pusulan kirkolla.

Historiaa

THU-Team perustettiin 21.10.1978. Kerho perustettiin alkujaan Toivolan Ekun autotallissa kokoontuneen autourheiluhenkisen porukan toimesta.

Nimikin saatiin helposti, kun katsottiin kellotaulua, jossa luki THU. Siitä kaikki alkoi ja vielä tänä päivänäkin on kerhoilta joka torstai

Pusulan Maamiesseuralta vuokrattiin käyttöön sopiva tila, jossa säilytetään kaikki tarpeellinen seuran välineistö.

Alkuaikoina THU-Team järjesti vuosittain autosuunnistuskilpailuja nimellä Pusulan Ajo ja lisättiin vaan järjestysluku vuosittaisten kisojen nimeen. Nummi-Pusulan maastot olivat aivan ylivertaisia suunnistuskisan järjestämiseen jopa autolla ajettuina.

Maanomistajien kanssa päästiin aina sopimuksiin maa-alueitten ja teiden käytöstä ja innokasta katsojaa oli metsät täynnä. Päästiin jo silloinkin hyvään maineeseen lähiseurojen kuin myös AKK:n arvoasteikoissa.

Oman seuran autosuunnistuskilpailijoitakin oli siihen aikaan todella paljon ja he saavuttivat pohjoismaitten ja SM-kisojen kärkisijoituksia.

Koko ajan seuran jäsenet ovat kilpailleet myös jokamiehenluokassa, ralleissa ja muissa autourheilulajeissa.

Kilpailemisen lisäksi seuran jäsenet käyvät yhdessä auttamassa lähi autourheiluseuroja erilaisissa toimitsija tehtävissä.

Rallikilpailun järjestämistä haikailtiin monta vuotta ennen kuin uskallettiin ryhtyä toimeen. Ensimmäinen ralli oli nimellä THU-Ralli.

Lähde: Thu-Teamin verkkosivut

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat