Liikenneturvallisuutta pyritään lisäämään Karkkilassa laajan yhteistyön avulla

Karkkilaan on perustettu oma liikenneturvallisuusryhmä.

– On todella hienoa, että saimme Karkkilaan liikenneturvallisuusryhmän kaupunkilaisten liikenneturvallisuutta edistämään, iloitsee kaupunkikehitysjohtaja Esko Vuolukka tiedotteessa.

Ryhmä perustettiin liikenneturvallisuussuunnitelman valmistumisen myötä. Karkkilan viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelma on nyt nähtävillä Karkkilan kaupoungin verkkosivuilla.

Liikenneturvallisuusryhmässä on edustajia kaupungin eri toimialoilta ja palvelualueilta kuten elinvoimasta, työväenopistolta, varhaiskasvatuksesta ja nuorisopalveluista.

Mukana ryhmässä ovat myös ELY-keskuksen, Liikenneturvan, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen, Karkkilan Seudun Invalidien sekä Karkkilan Ladun edustajat.

Poikkihallinnollisen ryhmän avulla on mahdollisuus tavoittaa kuntalaiset laajasti, jolloin liikenneturvallisuustyö on aidosti vaikuttavaa.

Liikenneturvallisuusryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja suunnittelee toimialoilla tehtävää liikenneturvallisuustyötä sekä käy yhdessä läpi liikenneturvallisuuteen liittyviä ongelmia ja pohtii niihin parannuskeinoja.

Tiedottaminen ja erilaiset tempaukset ovat liikenneturvallisuustyössä tärkeässä osassa, koska kuntalaiset tarvitsevat ajantasaista tietoa liikenneturvallisuudesta sekä nostoja ajankohtaisista aiheista.

– Vaikkapa heijastinten jakaminen syksyn hämärän ajan kynnyksellä on luonteva tapa muistuttaa asukkaita turvallisesta liikkumisesta pimeällä.

Liikenneturvallisuusryhmä suunnittelee ja toteuttaa tempauksia yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa.

Yksi tärkeä tavoite on lisätä henkilöstön tietämystä liikenneturvallisuudesta, sekä ylläpitää sen arvostusta.

– Tavoitteena on, että liikenneturvallisuudesta tulee osa kaupungin toimintakulttuuria, jolloin se kuuluu luontevasti arkeen eri toimialoilla ja osataan huomioida jokapäiväisissä valinnoissa, kiteyttää tiedotteessa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Meeri Sorjonen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat