Karkkilaan neljä rantalentiskenttää, näyttämölle kioskirakennus ja yritystukea Audio-Kalusteelle

Ykkösakseli myönsi avustuksia Karkkilan Pojille ja Karkkilan Työväen Näyttämölle yhteensä lähes 23 000 euroa. Audio-Kaluste saa 20 000 euroa tuotevalikoiman laajentamiseen.

Myönnetyt hanketuet alkavat olla viimeisiä, sillä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman vuonna 2014 alkanut ohjelmakausi on päättymässä tämän vuoden lopussa.

Uusi EU:n yhteisen maatalouspolitiikan rahoituskausi alkaa ensi vuonna.

– Syksylle rahoitusta jäi hanketukiin vielä noin 240 000 euroa. Vielä ehtii hakea yritystukea tai hankerahoitusta, jos suunnitelmat ovat jo hyvällä alulla. Tavoitteemme on, että kaikki rahoitus on myönnetty hyvissä ajoin ennen vuoden päättymistä, vinkkaa kertoo Ykkösakselin toiminnanjohtaja Maarit Teuri.

Karkkilan Pojat rakentaa Pyhäjärven uimarannan läheisyyteen neljä uutta beach volley -kenttää. Kokonaisuutta kutsutaan Beach Volley Areenaksi. Kentät ovat asukkaiden ja muiden kesävierailijoiden vapaassa käytössä.

Tavoitteena on järjestää kentillä kesäaikaan aikuisten, nuorten ja lasten turnauksia. Hankkeen kustannusarvio on 28 461 euroa ja tuki on siitä puolet, 14 230 euroa.

Karkkilan Työväen Näyttämö rakentaa Tehdasnäyttämön yhteyteen lipunmyynti- ja kahviorakennuksen.

Kylmä kioskirakennus, jonka pinta-ala on 24 neliötä, on pysyvä. Rakennus palvelee teatteritoimintaa ja muita Tehdasnäyttämön tapahtumia.

Hankkeen kustannusarvio on 16 534 euroa ja tuki on siitä samoin puolet, 8 567 euroa.

Audio-Kaluste Oy saa tukea tuotevalikoimaa laajentaviin koneinvestointeihin. Yritys laajentaa valikoimaansa keittiökalusteisiin.

Hankintojen kokonaiskustannusarvio on 102 060 euroa. Tukea yritys saa Ykkösakselilta 20 000 euroa.

Vihdissä Tervalammen Kyläyhdistys parantaa Tervalammen kylätalon lämmitysjärjestelmää. Kyläyhdistys asentaa kylätalon eri tiloihin yhteensä 12 ilmalämpöpumppua.

Kiinteistössä on öljylämmitys, jonka kulut ovat nousseet huomattavasti. Tavoitteena on säästää lämmityskuluissa. Investoinnin kustannusarvio on 30 402 euroa. Tukea Ykkösakseli myönsi puolet siitä, 15 201 euroa.

ProAgria Länsi-Suomi aloittaa elokuussa hankkeen "Omasta maasta – kehittyvä kotitarveviljely". Hanke kestää kaksi vuotta ja toimintaa on kolmen Leader-ryhmän alueella: Leader Ykkösakselin alueella Salossa, Leader Karhuseudun alueella Harjavallassa, Kokemäellä, Porissa, Nakkilassa ja Ulvilassa ja Leader Joutsenten Reitin alueella Huittisissa.

Hankkeessa käsitellään ekologisuutta, luonnon monimuotoisuutta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia ruoan kasvatukseen. Hankkeessa tehdään ja opitaan yhdessä. Hankkeessa perustetaan puutarhoja ja järjestetään lapsille kesäleirejä.

Hankkeen kustannusarvio on 73 024 euroa. Hanketta tukevat yhteistyössä kolme Leader-ryhmää Ykkösakseli, Karhuseutu ja Joutsenten Reitti. Tuki on 90 prosenttia eli yhteensä 65 721 euroa.

Infobase towers Oy saa perustamistukea yritystoiminnan muutoksesta syntyviin kustannuksiin. Uusina palveluina tarjotaan yrityksille suunnattuja koulutuspalveluita, jotka auttavat yrityksiä kehittämään osaamistaan ja lisäävät työssä jaksamista. Yritys sijaitsee Perniössä. Perustamistukea myönnettiin 26 250 euroa.

Ykkösakseli saa rahoitusta yhteensä 1,7 miljoonaa euroa hanketukiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuosina 2021 ja 2022. Rahoituksesta 42 prosenttia tulee EU:sta, 38 prosenttia Suomen valtiolta ja 20 prosenttia toiminta-alueen kunnilta.

Ykkösakselin toiminta-aluetta ovat Karkkila, Lohja, Salo ja Vihti. Ykkösakseli kannustaa asukkaita yhteistyössä kehittämään aluettaan.

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa maaseudun kehittämisestä kiinnostunut. Ykkösakseli on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat