Karkkiharmonikat ihanalla leirillä Päivölässä

Päivölän Virkistyskodissa Nummelassa iltapuuhat ovat rauhoittumassa ja 25 leiriläistä supisee huoneissaan peiton alla. Ensimmäinen yö nukuttiin rauhallisesti ja tänään on puuhattu aamusta asti.

Leirin pienin osallistuja on juuri täyttänyt viisi vuotta ja vanhin 15-vuotias. Sanoisin että molemmat heistä ovat rohkeita rajoja rikkovia seikkailijoita. Heitä yhdistää ainakin yksi asia: haitarin soitto.

Ja tässä porukassa haitari soi! Se soi yksin ja yhdessä, samaan tahtiin ja välillä myös eri tahtiin. Haitarin lisäksi täällä soi myös piano, koska osa leiriläisistä soittaa myös pianoa.

Opetustunnit pianolle saa Päivölän upean salin flyygelin äärellä. Sitä flyygeliä on soittanut moni muukin taitava muusikko.

Mutta Karkkiharmonikkojen perinteisillä leirillä on yksi traditio, josta ei tingitä: Kaikilla pitää olla hauskaa! Täällä huolehditaan siitä, että kukaan ei jää yksin.

Päivät vietetään yhdessä soitellen, leikkien, uiden ja askartelupajassa taiteillen. Iloiset ja lempeät aikuiset antavat mallin vuorovaikutukseen.

Ketään ei kiusata, ei koroteta ääntä tai puhuta rumia. Säännöt on, mutta niitä on vain sopivasti.

Päivölässä hymyilevä Kaisa-emäntä leipoo ja kokkaa pitkät päivät ja syömässä käydään 5 kestää päivässä. Ruoka on hyvää ja terveellistä.

Sellaista kun kotiruoka parhaimmillaan on. Leirin aikuiset ovat suorastaan koukuttuneet Kaisan lämpimiin sämpylöihin, suosittelemme!

Jokaisella leiriläisellä on päivän aikana kaksi omaa soittotuntia ja kaksi yhteissoittoa. Harjoitella saa niin paljon kun jaksaa. Ja kyllä täällä haitari soi koko päivän.

Lapset harjoittelee myös yhdessä ilman aikuisen apua. Leiri onkin ihan paras motivaattori siihen, että lapsi jaksaa soittoharrastustaan jatkaa. Täällä saa kuulua iloiseen joukkoon, jossa kaikki ymmärtää mikä on kissa basso ja mitä tarkoittaa basson koiranpentu.

Olen myös itse ollut haitarileirillä leiriläisenä, viimeisin taitaa olla 37 vuotta sitten.

Minuakin muuten opetti Marjo Suominen, jonka rakkaus lapsiin ja haitariin on jatkunut kaikki nämä vuodet. Ilman että Marjo ja Tuija Närhi ovat toimintaan sitoutuneita nämä ihanat leirit tuskin olisivat jatkuneet näin, Kiitos teille!

Täällä leirillä lapsen päivässä on kaikki hyvän kasvun ja kehityksen pelinappulat:

Leikki on lapsen työtä ja kaiken oppimisen ydin. Kaikki uudet oppimistutkimukset tukevat ajatusta, että iloinen lapsi oppii parhaiten. Täällä yhdistyy musiikki, leikki, kädentaidot, liikkuminen, hyvä ravinto ja unirytmin säätely.

Puhelimet pysyvät päivät erikseen tehdyssä puhelinhotellissa ja iltaisin soitellaan kotiin kuulumiset.

Muuten täällä ei nettiä ja pelejä ehditä kaipaamaan ja somekin on hiljennyt.

Eihän tämä kovin uusi resepti lapsen kasvun tukemiseen ole, mutta välillä ajattelen, että toteutus on muuttunut meille aikuisille jotenkin vaikeammaksi.

Olen kyllä niin iloinen, että pääsin Karkkiharmonikkojen toimintaan mukaan ja olen saanut kunniatehtävän askarteluohjaajana.

Tällä leirillä taitavissa käsissä luovuuden tuloksena syntyi Satenkaarilinna, jota vartio lohikäärme Puff. Puff kakkaa kultaista kakkaa joka tekee kiltiksi ja munii sateenkaarimunia. Häntä suojelee upeat patsaat ja toteemipaalut.

Materiaalit taiteeseen on haettu luonnosta ja yhdistelty fimomassalla, liimalla ja maalilla. Loppukonsertin aikana pidetään myös taidenäyttely vanhemmille. Ja tietenkin lauletaan yhdessä Puffin laulu.

Ihanaa Kesää, muistakaa leikkiä ja nauraa!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat