Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Täysin sopimatonta" – IL: Matti Vanhanen hakee Iiris Suomelaa salakuvanneelle pienpuoluepomolle porttikieltoa eduskuntaan

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) hakee vihreiden varapuheenjohtaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle miehelle porttikieltoa eduskuntaan. Vanhanen kertoi näkemyksistään Iltalehdelle.

– Täysin sopimatonta, ja siitä tulee kyllä seurauksia, Vanhanen sanoo.

Suomelaa salakuvannut henkilö on Valta Kuuluu Kansalle -puolueen varapuheenjohtaja Jarno Vähäkainu. Vähäkainu julkaisi kuvan maanantaina Twitterissä saatteella, jota on yleisesti pidetty kohdettaan halventavana.

Vanhanen sanoo lähteneensä selvittämään porttikieltokysymystä jo tiistaiaamuna. Mahdollisuus on myös pienimuotoisempaan kurinpitotoimeen.

– Tarkastelussa on se, että voidaanko yksittäiseltä henkilöltä poistaa lupa liikkua eduskunnassa ilman saattajaa. Jos se suinkin on mahdollista, niin mielestäni pitää poistaa, Vanhanen sanoo Iltalehdelle.

Eduskunnassa kuvaamiseen on tarkat säännöt. Näihin ei sisälly se, että ketään kuvataan salaa eduskunnan kahvilassa. Vähäkainu itse myönsi Iltalehdelle, ettei ollut kysynyt kuvaan lupaa Suomelalta.

– Kaikille muille säännöt ja ohjeet ovat olleet vuosien ajan selvät, Vanhanen jyrähtää.