Jättipalsamin kitkentätalkoot Pyhäjärven rannalla – kolme talkootapahtumaa kesän aikana

Karkkilan luonnonsuojeluyhdistys järjestää kesän ensimmäiset jättipalsamin kitkentätalkoot sunnuntaina 12. kesäkuuta. Talkoot järjestetään Pyhäjärven rannalla klo 11-14, kokoontuminen Pyhäjärven uimarannan parkkipaikalla.

Heinäkuussa talkoot järjestetään kahtena sunnuntaina, samassa paikassa. Talkoopäivät ovat 3. heinäkuuta ja 31. heinäkuuta, ja kitkentäaika molempina päivinä klo 11-14.

Jättipalsami on haitallinen vieraslaji, joka leviää nopeasti erityisesti vesistöjä pitkin ja valtaa rantapenkereet tukahduttaen luonnon alkuperäislajeja. Jättipalsamia hävittämällä suojellaan näin Suomen luonnon monimuotoisuutta. Lisäksi jättipalsami pienijuurisena aiheuttaa eroosiota ja myös ongelmia vedenlaatuun.

Jättipalsami on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi koko Euroopan unionin alueella.

Jättipalsami voi kasvaa hyvin suureksi. Se viihtyy erityisesti rehevillä ja kosteilla paikoilla. Jättipalsami leviää siemenestä, joita se voi tuottaa valtavasti.

Kitkentä ja niitto ovat hyviä keinoja jättipalsamin hävittämiseksi.

Kitkentätalkoisiin toivotaan mahdollisimman paljon osallistujia. Luonnonsuojeluyhdistys neuvoo pukeutumaan suojaaviin vaatteisiin, koska kasvillisuuden seassa on nokkosia. Talkoisiin on siis syytä pukea pitkät housut, pitkähihainen pusero ja saappaat. Talkoopaikalta saa suojakäsineet.

Kitkentätalkoissa on osallistujille tarjolla pientä naposteltavaa ja mehua.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat