Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Karkkilan kaupunkijuna Topi aloitti liikennöinnin

Karkkilan julkinen liikenne täydentyy kesän ajan aina perjantaisin ja lauantaisin, kun kaupunkijuna Topi kulkee Karkkilan linja-autoasemalta (Huhdintie 10) Ala-Emalin ja Nahkion kautta takaisin linja-autoasemalle.

Viime syksynä huutokauppaan ilmestyi muutama juna, joista yrittäjä Pertti Toikka ja ravintolayrittäjä Tomi Toivonen huusivat yhden itselleen. Aikaisemmin Vuokatin hiihtokeskuksessa ollut juna sai uuden elämän Karkkilassa, kun juna kunnostettiin ja ehostettiin maalaamalla se liilasta punaiseksi.

Taustalla oli ajatus helpottaa ihmisten liikkumista kaupungissa ja nyt esimerkiksi perjantain toripäivään on helppo saapua junan kyydissä.

–  Monella ei ole ollut mahdollisuutta päästä paikalle, koska julkista liikennettä ei juuri ole, Toivonen kertoo.

Yhdellä Facebook-päivityksellä täytettiin noin 70 prosenttia mainospaikoista jo kahden päivän aikana

Junakoordinaattori Niina Salonen

Asukkaiden vastaanotto on ollut erittäin myönteistä ja ihmiset ovat innostuneet kaupunkijunasta. Ajettava reitti kulkee pääasuinalueiden läpi, jotta myös kauempana asuvat pääsisivät Karkkilan keskustaan viikonloppuisin. Kerrallaan junan kyytiin mahtuu noin 30 matkustajaa ja reitti kestää kokonaisuudessaan tunnin verran.

Lisäksi turistien on helppo matkustaa kaupunkijunalla keskustasta kauemmas ja päästä näkemään, mitä kaikkea kaupunki pitää sisällään. Kyydistä voi ihailla esimerkiksi Högforsin ruukkialuetta tai muita historiallisia nähtävyyksiä.

Karkkilassa toimivien yritysten tuki on ollut merkittävä apu junan toteutumiselle. Junassa olevat mainospaikat täytettiin alta aikayksikön ja niiden avulla kaupunkilaiset voivat matkustaa junalla ilmaiseksi.

– Yhdellä Facebook-päivityksellä täytettiin noin 70 prosenttia mainospaikoista jo kahden päivän aikana, ”junakoordinaattori” Niina Salonen hehkuttaa.

Topi-kaupunkijunaa onkin kuvattu Karkkilan näkyvimmäksi mainostelineeksi. Junan kylkiä korostavat useiden yritysten, kuten Kino Laikan, Karkkilan Kuntokärpäsen ja Vintamon mainokset.

Lippua junaan ei siis tarvitse ostaa, mutta halutessaan matkustajat voivat jättää matkasta valitsemansa suuruisen kannatusmaksun. Kannatusmaksuista saatavat tulot käytetään vuorojen lisäämiseen, jolloin junan kyytiin voisi päästä esimerkiksi myös iltaisin tai sunnuntaisin.

Kaupunkijuna on myös mahdollista varata maksulliseen yksityiskäyttöön esimerkiksi häitä, syntymäpäiviä tai muita juhlapäiviä varten. Tiedustelut tai kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen karkkilanjuna@gmail.com.