Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vinhan lopputöitä tanssittiin taidolla ja tunteella – tanssin laajan oppimäärän lopputyön suoritti Vinhalla tänä keväänä viisi opiskelijaa

Lopputyöt esitettiin pitkästä aikaa liveyleisön edessä, Karkkilasalissa perjantaina 13. toukokuuta. Lopputöiden lisäksi yleisö pääsi nautiskelemaan tanssikoululaisten omista tansseista, joita nähtiin yhteensä kahdeksan.

– Lopputyöt ovat laajan oppimäärän lopputöitä. Laaja perusopetus sisältää yhteensä 800 tuntia ja syventävät opinnot 500 tuntia, eli yhteensä 1300 tuntia tanssia ja monta tanssivuotta. Jokaisen opintopolku on omanlainen, riippuen valinnoista joita tekee, kertoi Vinhan rehtori Saara Mikkola-Ylitolva.

Tanssiopisto Vinha toimii Karkkilassa, Vihdissä ja Lohjalla ja lopputyön tanssijoista Elli Halme ja Juuli Aholainen olivat Karkkilasta, Aliisa Kiiskinen ja Mea Komulainen Lohjalta ja Aino Merinen Vihdistä.

Lopputöistä kolme arvioitiin Karkkilasalin esityksissä.

– Tanssija saa valita arvioidaanko häntä tanssijana, koreografina vai molempina, lisäksi koko prosessista tehdään kirjallinen kuvaus joka on myös osa arviointia. Pääroolissa arvioinnissa on oppilaan omat tavoitteet.

Omissa tansseissa oppilaat ovat itse valinneet musiikin, tehneet koreografian, valinneet puvut ja suunnitelleet valaistuksen.

Omia tansseja tanssivat sooloesityksenä Pihla Halttunen, Tara Pihlavisto, Peppi Talala, Aava Riihiaho ja Vuokko Serenius, pareittain Roosa Kaskilammi ja Malla Kahila, sekä Henni Hellgren ja Kaisa Lindström, sekä kolmen ryhmänä Hilla Joutsensalmi, Oili Koskinen ja Erika Poltinoja. Nuorin oman tanssin tanssineista oli vasta kahdeksanvuotias.

Karkkilan toimihenkilöt pro ry oli antanut Vinhalle myös stipendejä jaettavaksi, ne saivat Jade Rikander ja Alisa Halme.

Tanssiopisto Vinhan uusien oppilaiden ilmoittautuminen on avoinna, ilmoittautua voi verkossa, osoitteessa https://vinha.net/opetus/ilmoittautuminen/