Synnytykset Lohjan sairaalassa jatkuvat normaalisti, koska hoitajalakko peruuntui –  Laboratoriot ja röntgenit pyritään avaamaan keskiviikkona

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus sulki tiistaina muutamaksi tunniksi Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytystoiminnan riittämättömän henkilöstömäärän vuoksi.

Lue lisää: Lohjan sairaalan synnytystoiminta suljetaan väliaikaisesti lakon vuoksi – Tiistaista alkaen synnyttäjien on hakeuduttava Espoon sairaalaan tai Naistenklinikalle Helsinkiin

Iltakuuden aikaan Hus kuitenkin ilmoitti, että synnytykset Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa jatkuvat ja sairaaloihin voi taas hakeutua synnyttämään normaalisti.

Hus perui Lohjan ja Hyvinkään sairaaloiden synnytystoiminnan sulut, koska hoitajajärjestöjen lakon toinen vaihe ei toteudukaan.

Lakon toisen vaiheen oli määrä alkaa keskiviikkona aamukuudelta, mutta hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ilmoittivat tiistaina peruvansa lakon.

Husin muissa yksiköissä lakon vuoksi tehdyt ajanvarauksien peruutukset pysyvät pääsääntöisesti voimassa, ellei potilaas saa yhteydenottoa hoitavasta yksiköstä.

Keskiviikkona Husin yksiköissä keskitytään jo sairaalassa olevien potilaiden hoitoon ja kutsutaan loppuviikon potilaita kiireellisyysjärjestyksessä.

Yksiköistä ollaan yhteydessä potilaisiin ja ilmoitetaan uudesta ajanvarauksesta.

Omat voimassa olevat ajanvaraukset voi tarkistaa sähköisestä asiointipalvelu Maisasta.

Kaikki laboratorion näytteenottopisteet, röntgenit ja muut kuvantamispalvelut pyritään avaamaan keskiviikkona 20.huhtikuuta, mutta on mahdollista, että toiminnan käynnistämisessä on viiveitä ja palvelut ruuhkautuvat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat