Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkilaan Tienoon vaalikone on avattu - löydä oma ehdokkaasi!

Nyt se varmistui: tässä hallissa pelataan jääkiekon MM-kisoja Helsingissä

Jääkiekon MM-kisojen A-lohkon ottelut ja kaksi neljännesfinaalia pelataan Helsingin jäähallissa, kertoo Jääkiekkoliitto tiedotteessaan. Alunperin ottelut piti pelata Hartwall Arenalla. Pasilan hallissa kiekkokisoja ei järjestetä, koska hallin omistajat ovat EU:n pakotelistalla Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Helsingin jäähalliin eli Nordikselle mahtuu 8 200 katsojaa. Viime viikolla kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoi, että kaikki halukkaat mahtuvat sinne seuraamaan otteluita. Niitä pelataan lähes 30.

Tämä on lätkän MM-kilpailujen todennäköisin pelipaikka, jo ostetut liput siirretään sinne – Mahtuvatko kaikki halukkaat halliin?

Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan, että se tiedottaa alkuviikolla, miten pelipaikan muutos vaikuttaa lipunmyyntiin. Lipun jo ostaneille tulee alkuviikolla asiasta myös henkilökohtainen sähköpostiviesti.

– Vuonna 1966 avattu Helsingin jäähalli toimii miesten jääkiekon MM-kisojen näyttämönä neljättä kertaa. Ensimmäisen kerran miesten MM-kisoja pelattiin Nordenskiöldinkadulla vuonna 1974 ja viimeisimpänä ovat vuoden 1991 MM-kisat. Vuonna 2016 Helsingin jäähallissa pelattiin nuorten jääkiekon MM-kisojen otteluita, sanoo tiedotteessa pääsihteeri Hietanen.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on päättänyt, että Venäjän olympiakomitean joukkue ja Valko-Venäjä eivät voi osallistua MM-kisoihin.

Heidän paikkansa saavat seuraavina miesten maailman rankingissa olevat Ranska ja Itävalta. Ranska korvaa Venäjän olympiakomitean joukkueen A-lohkossa Helsingissä ja Itävalta korvaa Valko-Venäjän B-lohkossa Tampereella.

Otteluohjelma pysyy muutoin ennallaan.

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan 13.–29. toukokuuta. Niiden pääpaikkana on Tampereen uusi jäähalli Nokia-areena, jossa pelataan koko kisojen ajan. Suomi pelaa ottelunsa Tampereella.

Helsingissä otteluja nähdään 13.–25. toukokuuta.

Missä esiintyvät Kiss ja The Cure, kun Hartwall Arenaa ei enää ole? – Näin vastaa ohjelmatoimisto

Hartwall poistatti nimensä Pasilan areenan seinästä – Yli 20 vuoden perinne katkesi

Tapahtumat pyrkivät pois Hartwall-areenalta – Jääkiekon MM-kisojen pelaaminen venäläisomisteisessa hallissa "epätodennäköistä", J. Karjalaisen konsertti lähti jo