Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luspilla erinomainen vuosi: liikevoittoa ennätykselliset 6,20 miljoonaa euroa!

Länsi-Uudenmaan Säästöpankille (Lusp) viime vuosi oli suosiollinen. Pankin liikevoitto viime vuodelta nousi ennätykselliseen 6,20 miljoonaan euroon, kun se edellisvuonna oli 3,80 miljoonaa euroa.

– Tulos perustuu asiakasliiketoiminnan menestymiseen sekä pankin likviditeetti- ja oman sijoitussalkun tuottoon, selvittää pankin talous- ja henkilöstöjohtaja Anne Toivonen.

Tulokseen vaikutti myös luottotappiokannan supistuminen.

Luspin vakavaraisuus oli 22,66 prosenttia.Omia pääomia ja varauksia pankilla on yli 91 miljoonaa euroa.

– Hyvä vakavaraisuustaso tarjoaa erinomaisen perustan tulevaisuudelle ja hyvät valmiudet kehittää palveluja. Esimerkiksi digitaalisia palveluja kehitetään jatkuvasti ja ne sitovat varoja, Toivonen kertoo.

Luspin asiakasvarojen kehitys jatkui niinikään positiivisena. Pankin hallinnoimat asiakkaiden varat eli talletukset, rahastot, vakuutukset ja arvo-osuudet kasvoivat vuoden aikana reilulla 60 miljoonalla eurolla ollen vuoden vaihteessa 850 miljoonaa.

Erityisen voimakasta luottokannan kasvu oli yritysasiakkaissa.

Toimitusjohtaja Samu Rouhe

Erityisen suurta kasvu oli yksityisasiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöissä, jotka kasvoivat edellisvuodesta yli 19 prosenttia.

– Alhaisen korkotason vuoksi asiakkaat haluavat kanavoida varojaan erilaisiin sijoituskohteisiin, sanoo toimitusjohtaja Samu Rouhe.

Yritysasiakkaiden talletusvarat kasvoivat viime vuoden aikana 15 prosentilla. Yritysasiakkaiden osalta varallisuutta on siirtynyt aikaisempaa enemmän rahastoihin ja arvopapereihin, joissa kasvua oli 21 prosenttia.

– Asiakkaat vaativat pankilta yhä enemmän yksilöllistä palvelua. Lanseerasimme yksityispankkipalvelut henkilö- ja yritysasiakkaille, joilla on sijoitusvarallisuutta yli 200 000 euroa. Se lähti hyvin liikkeelle ja asiakkaita tuli jopa paremmin, mitä odotimme. Sitä kautta saimme pankille myös uusia asiakkaita, kertoo varainhoidon päällikkö Petri Kukkanen.

Luottoja pankki myönsi vuoden aikana 116 miljoonaa euroa. Pankin kokonaisluottokanta oli vuoden vaihteessa 734 miljoonaa.

– Kokonaisluottokannassa kasvua oli 4,8 prosenttia vuoden takaisesta. Erityisen voimakasta luottokannan kasvu oli yritysasiakkaissa, joiden luottokanta kasvoi 18 prosenttia, Samu Rouhe kertoo.

Valtaosa yksityisasiakkaiden luotoista on asuntoluottoja, joita pankista myönnettiin lähes 80 miljoonaa euroa.

Odotukset korkojen noususta ovat lisänneet asiakkaiden kiinnostusta korkosuojaukseen. Nyt jo yli puolet pankin asiakkaista suojaa uuden lainansa koron.

Asiakastyytyväisyys oli korkealla tasolla. Viime vuoden asiakaskohtaamisten luku oli 84 ja verkkotapaamisten osalta peräti 88.

Lue lisää: Lohjalla asuntokaupan huippuvuosi: näiden asuntojen myynti kasvoi peräti 40 prosenttia – Miten ok-talojen myyntihintojen kävi viime vuonna?