Hanno Möttölä koulutti koripallovalmentajia – Karkkilan koripallojunioreilla on käytössään maailman edistyksellisin heitonpalautuskone

Karkkilan liikuntahallilla treenattiin tiistai-iltana koripalloa ja koripallon heitonpalautuskoneen käyttöä Suomen miesten koripallomaajoukkueen sekä Koripalloliiton Basketball Academyn valmentaja Hanno Möttölän johdolla.

Ohjausta heitonpalautuskoneen käyttöön saivat Karkkilan Urheilijoiden noin 20 koripallovalmentajaa sekä U17 joukkue, joka toimi illan demoryhmänä.

– Karkkila on ensimmäinen seura Suomessa joka hankki maailman edistyksellisimmän heitonpalautuskoneen. Se on investointi nuoriin, kehui Möttölä karkkilalaisia ja perusteli, että koska uusi sukupolvi on kiinnostunut teknologiasta niin on tietenkin luonnollista, että teknologiaa hyödynnetään myös koripallossa.

Karkkilan Urheilijoiden koripallojaosto ja KaU miestenjoukkue hankkivat viime kesänä Dr.Dish heitonpalautuskoneen, joka mahdollistaa heittotaidon kehittämisen uudella tavalla.

Laitteen toiminta perustuu verkkoon ja pallotykkiin. Tykki syöttää pallon haluttuun paikkaan, halutulla voimakkuudella ja verkko ottaa heiton kiinni, meni se sitten sisään tai ohi, ja pudottaa pallon takaisin tykkiin uudelleen syötettäväksi.

– Heitonpalautuskone on Karkkilan koripalloilijoiden historian merkittävin investointi, vahvisti KaU koripallojoukkueen manageri Anssi Liesmala.

Heittäminen on koripallon tärkein taito.

Hanno Möttölä

Puolentoista tunnin heittoharjoitusten aikana Möttölä ohjasi useamman pelinomaisen heittotreenin ja kannusti junioripelaajia luomaan rohkeasti omia heittotreenivariaatioita.

Valmentajia hän puolestaan kannusti liikuntahallin tehokkaaseen tilankäyttöön.

Treenien lomassa Möttölä esitti nuorille pelaajille useita kysymyksiä. Oikeita vastauksia Möttölä ei antanut suoraan, vaan laittoi nuoret itse etsimään vastauksia.

– Heittäminen on koripallon tärkein taito, korosti Möttölä ja laski, että heitonpalautuskoneella heittoja voi tehdä 2000 heittoa tuntia kohden.

Möttölän mukaan juniorikoripallossa tärkeinä on kuitenkin, että mahdollisimman moni nuori pelaa ja harrastaa.

– Se pääseekö Susijengiin on toissijaista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat