Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko ruokakaupasta näitä tuotteita? Riskinä hengenvaarallinen tauti – Raisio ilmoittaa takaisinvedosta

Elintarvikeyhtiö Raisio on ilmoittanut vetävänsä takaisin kaupoista, kuluttajilta ja tukuista Beanit-härkäpapusuikale- ja Beanit-härkäpapumurutuotteita.

– Takaisinvedon syynä on se, että yhdestä erästä on omavalvonnassa löytynyt Listeria monocytogenes –bakteeria eli listeriaa, Raisio tiedotti 3.12.

Elintarvikeyhtiö tiedottaa tutkimusten osoittavan, että listeria on tullut tuotteeseen pakkauslinjalta pakkaamisen yhteydessä

– Tuotteiden ja kuluttajien turvallisuus on meille tärkeää, joten vaikka listeriaa on löytynyt yhdestä erästä, varotoimenpiteenä vedämme takaisin kaikki 250 gramman Beanit-härkäpapusuikale- ja Beanit-härkäpapumurutuotteet kaupoista, kuluttajilta ja tukuista, Raisio tiedottaa.

– Elintarvikkeen kuumentaminen yli 72 asteeseen tuhoaa listerian, mutta emme kuitenkaan suosittele tuotteen käyttöä, vaan tuote tulee hävittää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoittaa sivuillaan, että listeria voi aiheuttaa ihmiselle listerioosi-nimisen taudin bakteerilla saastuneiden elintarvikkeiden välityksellä.

Listerioosiin sairastuneista joka neljäs menehtyy. Lisäksi THL tiedottaa, että vaarassa ovat erityisesti hyvin iäkkäät, monisairaat ja vastasyntyneet.