Joulupukin töitä tehtiin viikonloppuna: Kärkölän, Pusulan ja Karkkilan myyjäisissä kauppa kävi

Mervi Kaira, Katri Finerus ja Kati Juolahti Pusulan Lady Lionsista ahersivat kahvilan myyntipöydän takana Ahjolan joulunalusmessuilla. Elina Tuomi

Elina Tuomi

Viime vuonna kokoaan väliin jäänyt joulumyyjäiskausi alkoi viime viikonloppuna useampien tapahtumien voimin, joten joulupukin konttiin sai monenlaista täytettä. Myyjäisiä oli lauantaina Pusulassa Kärkölän kylätalolla ja Ahjolassa ja Karkkilassa Vintamon tiloissa, Ala-Emalissa. Sunnuntaina Karkkilan Pohjanpirtillä pidettiin Marrasmarkkinat.

Kärkölän kylätalon parkkipaikka oli lähes ääriään myöden täynnä heti aamusta, joten myös talon sisällä oli melkoisesti väkeä. Myös myyjiä oli paikalla mukavasti.

– Saimme mahdutettua tänne 25 myyjää, myyntipaikat varattiin loppuun reilussa viikossa, kertoi myyjäiset järjestäneen Kärkölän Kyläyhteisö ry:n sihteeri Marja-Leena Syrjälä.

Mukana oli myyjiä jotka ovat olleet säännöllisesti Kärkölän joulumyyjäisissä, mutta jotkut olivat paikalla aivan ensimmäistä kertaa.

– Täällä on sellaisiakin myyjiä, jotka eivät ole koskaan aiemmin edes ajaneet Kärköläntietä.

Myynnissä oli monenlaisia tuotteita, pääosin käsitöitä ja herkkuja. Herkutkin olivat monessa pöydässä paikallisia, sillä saatavilla oli muun muassa omenamehua Kärkölän omenoista, Kärkölän kerkkäsiirappia ja Pusulan pihlajahilloa.

On ollut mukava huomata, että ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle.

Mervi Kaira, Pusulan Lady Lions

Pusulan Lions Ladyt järjestävät Ahjolan perinteiset joulunalusmessut. Myös Ahjolassa kävi kuhina heti myyjäisten avauduttua ja siellä kävijöitä oli tervehtimässä myös joulupukki. Risto Nieminen soitti harmonikalla jouluisia säveliä ja Lions Ladyjen kahvilassa pääsi herkuttelemaan paikan päällä.

Pusulassa myyntituotteet olivat myös monipuolisia, saatavilla oli paikallisia juureksia, piparkakkutaloja, villasukkia ja muita käsitöitä, Nummen kyläyhdistyksen kalentereita ja monenlaisia leipomuksia.

– Myyjiä on reilu parikymmentä, pöydät varattiin melko pian. On ollut mukava huomata, että ihmiset uskaltavat lähteä liikkeelle, Mervi Kaira Pusulan Lady Lionseista kertoi.

Vintamon tiloissa Karkkilan Ala-Emalilla pidettiin lauantaina vähän erilaiset myyjäiset, sillä siellä paikalle oli kutsuttu erilaisia pienyrittäjiä myymään tuotteitaan samaan tilaan.

Design-myyjäisissäkin kävijöitä riitti ja moni pienyritys saikin paljon näkyvyyttä ja uusia asiakkaita tapahtuman ansiosta.

Vintamon yrittäjät Sari Mäkipää ja Mari Salovaara olivat tyytyväisiä päivän antiin.

– Emme tätä hirveästi edes mainostaneet, joten mukavasti ihmiset ovat löytäneet tänne.

Sunnuntaina Pohjanpirtillä järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet Marrasmarkkinat. Myyntipaikat varattiin loppuun pian tapahtuman julkistamisen jälkeen ja tulijoita olisi ollut enemmänkin.

Marrasmarkkinoillakin pääpaino oli käsitöissä ja leivonnaisissa, mutta myös lähituottajat olivat aktiivisia ja esimerkiksi Haukkamäen koulun kuudesluokkalaisilla oli myyntipöytä, jonka tuotolla kartutettiin luokkaretkirahastoa.

Marrasmarkkinoiden järjestäjät Kati Kinnunen ja Susanna Siivonen olivat hyvin tyytyväisiä päivään.

– Ihmisiä on ollut koko ajan liikkeellä, ensimmäisten tuntien aikana enemmän, mutta senkin jälkeen koko ajan.

Kommentoi