Ilmari Huitin taiteen uusi pienoisnäyttely avattiin Karkkilassa

Hannu Huitti (vas.) ja Mikko Ranta-Huitti toivottavat vieraat tervetulleeksi Galleria Bremerin julkistustilaisuuteen lauantaina. Margit Lumia

Suomen Valimomuseossa Karkkilassa sijaitsevassa Ilmari Huitin nimikkohuoneessa Galleria Bremerissä on nyt esillä taiteilijan kotikylään Karkkilan Vaskijärveen liittyviä maisemia ja muotokuvia.

Lauantaina avatun näyttelyn muutama taulu on julkisesti esillä ensimmäistä kertaa.

Näyttelyn avajaisten yhteydessä julkistettiin uusi taidekirja Etelähämäläiset taidemaalarit Ilmari Huitti ja Kaapo Wirtanen. Se perustuu Hannu Huitin ja Mikko Ranta-Huitin omien HH-Taidekokoelmien aarteisiin.

Yli 200-sivuinen teos esittelee satakunta Ilmari Huitin (1897–1960) taulua ja kolmisenkymmentä Kaapo Wirtasen (1886–1959) maalausta sekä hänen postikorttejaan.

Nämä Ateneumista valmistuneet taiteilijat kuvasivat erityisesti Karkkilan ja Lopen maalaismaisemia sekä vanhojen rakennusten interiöörejä. Heidän tuotannossaan on myös taidokkaita muotokuvia.

HH-Taidekokoelmat on syntynyt loppilaisten yrittäjien ja maanviljelijöiden Hannu Huitin ja Mikko Ranta-Huitin innostuksesta erityisesti kotimaiseen taiteeseen.

Kokoelma täydentyy jatkuvasti nykytaiteilijoiden ja edesmenneiden mestareiden teoksilla.

Huitit haluavat myös tehdä suosikkitaiteilijoitaan tunnetuiksi näyttelyiden ja nyt uuden taidekirjansa avulla.

Galleria Bremerin lisäksi heidän kokoelmaansa on nähtävillä parivaljakon omistamalla Aseman Taidelaiturilla Punkaharjulla.

– Ilmari Huitin ja Kaapo Wirtasen taidetta tulee nähtäville myös Lopen kirjaston Fallesmanni-saliin 4.12.2021 lähtien, kun järjestämme siellä loppilaisille oman kirjanjulkaisutilaisuuden, kertoo Hannu Huitti.

– Valitsemme sinne Huitilta ja Wirtaselta erityisesti Lopen pitäjään liittyvää taidetta, jatkaa Mikko Ranta-Huitti. Julkaisutilaisuudessa esitellään taidekirjaa ja sen valmisteluprojektia. Lisäksi siellä esiintyy kontrabasisti Jiri Parviainen.

Taidekirjan on kustantanut Hannu Huitin ja Mikko Ranta-Huitin yritys HH Embryo Oy.

Kommentoi