Tori täyttyi suuressa joulukauden avajaisjuhlassa – "Karkkilassa on ihmisen hyvä olla"

Joulukulkueessa matkattiin reippaasti K-Supermarketin pihasta Karkkilan torille. Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Sadat lapset ja nuoret vanhempineen aloittivat Karkkilan joulukauden avajaistapahtuman iloisella kulkueella läpi kaupungin sunnuntaina.

Joulumieli kuvastui erityisesti pienimpien kasvoilla; matka taittui tonttulakit viuhuen traktorin peräkärryssä istuneen Joulupukin perässä vauhdilla. Tiedossa oli, että Joulupukki jakaa torilla namusia.

Hienoon ilotulitukseen päättyneessä Karkkilan joulukauden starttitapahtumassa oli useiden arvioiden mukaan torilla yli tuhat ihmistä.

Jännitys tiivistyi kun Tuorilan sopimuspalokunnan ajoneuvot sinivilkkuineen alkoivat lähestyä toria ja joulukulkue kirmasi Nahkion maatalouskonemuseon isännän Heikki Sundströmin upean Zetor 25 A:n sytkytyksen tahdissa.

Tarjolla torilla marraskuun viimassa oli muun muassa glögiä ja pipareita. Talvi teki vahvasti tuloaan. Kun esiintymislavan äänentoiston haasteet oli selätetty oli puheiden aika.

Karkkilan Yrittäjien ja Karkkilan kaupungin järjestämän lämminhenkisen toritapahtuman juontanut yrittäjäyhdistyksen sihteeri Sofia Lundqvist saattoikin pian kutsua puhujat ja esiintyjät estradille.

Satu Ahjoniemi ja Joulupukki saivat yleisön laulamaan kulkusista ja Petteri Punakuonon joulumatkoista. Tunnelma kohosi.

Jouluista tunnelmaa esiintymisalueelle toi Tanssiopisto Vinhan esitys – ainutkertainen ja varta vasten toritapahtumaan harjoiteltu.

Tunnelmasta saattoi aistia patoutuneen yhteisöllisyyden kaipuun – vuosi sitten kaiken kansan joulustarttia ei koronarajoitusten takia voitu järjestää.

Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Ojanen oli erittäin iloinen katsellessaan esiintymislavalta väenpaljoutta.

Hän kannusti karkkilalaisia käyttämään karkkilalaisten yritysten palveluja myös jouluostoksilla.

Yrittäjien yhteisöllisyyttä hän kuvasi toteamalla, että tekemisen henki on yhteinen.

Samalla hän iloitsi koronatauon jälkeen avautuneesta mahdollisuudesta järjestää lokakuinen yrittäjäjuhla, jossa palkittiin viime vuoden yrittäjäpalkinnolla Lasi Saarinen Oy ja kuluvan vuoden yrittäjä, Tehtaanhotellin Hassel & Ström Oy.

Mikko Ojasen katse oli toiveikkaana myös ensi vuodessa, jolloin yrittäjäyhdistyksen johdossa aloittaa Virpi Vuoristo.

Kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna Tallgren.

– Meille aikuisille Karkkilan joulunavaus on hieno traditio kokoontua yhteen juhlistamaan joulun aika alkaneeksi täällä Karkkilassa. Erityisen erityistä juuri tänä vuonna on se, että pääsemme yhdessä Karkkilalaisina juhlistamaan sitä konkreettisesti ja koronaturvallisesti yhtenä isona karkkilalaisten joukkona.

– Noin puolet kaupunginvaltuutetuista on uusia ja puolet edellisiltä kausilta tuttuja valtuutettuja. Yhteisen tekemisen meininki on ollut hyvä. Olemme työstäneet uutta kaupunkistrategiaa, joka tulee joulukuussa myös kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi, Tallgren kuvaili.

–  Olen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana hyvin tyytyväinen työskentelyprosessiin ja olen ollut aistivinani yhteisen tahtotilan mihin suuntaan uusi kaupunginvaltuusto haluaa risteilijää nimeltä Karkkilan kaupunki ohjata.

– Uppoavan aluksen kaltaisen venevertauksen varassa olemme olleet jo aiemmallakin valtuustokaudella ja on selvää, että Karkkilan tilanne on taloudellisesti tällä hetkellä huono.

– Äyskäreihin on kuitenkin nyt tartuttu yhdessä tuumin yli puoluerajojen. Kiitos luottamushenkilöille ja virkamiehille Karkkilan kaupungin eteen tehdystä yhteisestä työstä. Tästä on hyvä jatkaa.

Tallgren kiitti erityisesti jokaista Karkkilan yrittäjää työstä Karkkilan kaupungin eteen.

– Teissä on sitä konkreettista pito- ja vetovoimaa, johon me poliitikot niin usein sanojamme asettelemme ja kaupunkistrategiassa tavoitteiksi määrittelemme. Te teette työtä pito- ja vetovoiman eteen joka ikinen päivä.

– Meillä on Karkkilassa yhä enenevä määrä palveluita ja yrityksiä, joissa asioida, käydä tai viihtyä. Meidän on hyvä olla täällä. Käyttäkää näitä paitsi muutenkin, mutta myös asukaslukuun suhteutetusti määrällisesti ja laadullisesti huikeita palveluita.

Käykää shopauttamassa, ostakaa lahjakortteja palveluihin, tulkaa tapahtumiin tai uppoutukaa Kino Laikan elokuviin Karkkilassa on ihmisen hyvä olla, Anna Tallgren hehkutti.

Kommentoi