Karkkilasalissa keskustellaan taistolaisuudesta. Miksi kokoomus sai ohjeen hankkia itselleen kummiksi vähävaraisen kommunistiperheen?

Karkkilasalissa kuullaan ja keskustellaan Lauri Hokkasen kirjasta Kenen joukoissa seisoin – Taistolaiset ja valtioterrorin perintö. Anu Frosterus-Setala

Anu Frosterus-Setälä

Karkkilasalissa kuullaan ja keskustellaan keskiviikkona 27.10. kello 18-19.30 karkkilalainen kirjailija Lauri Hokkasen kirjasta Kenen joukoissa seisoin – Taistolaiset ja valtioterrorin perintö.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Karkkilan kirjasto ja työväenopisto. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kenen joukoissa seisoin – Taistolaiset ja valtioterrorin perintö on Hokkasen omakohtainen ja kiihkoton, laajasti taustoittava esitys taistolaissukupolven kylmän sodan aikaisesta poliittisesta perusvalinnasta – harha-askeleista Neuvostoliiton politiikan myötäilijöiksi ja edistäjiksi.

Kirjassa Hokkanen kysyy itseltään mikä hänet sai tukemaan Neuvostoliiton ”ihmisteurastamoa”? Kenen joukoissa seisoin?

Kirja on herättänyt ilmestymisestään alkaen suurta kiinnostusta. Hokkanen on vieraillut puhumassa kirjastaan lukuisissa tilaisuuksissa televisiosta seminaareihin. Karkkilassa järjestettävä tilaisuus poikkeaa näistä aiemmin järjestetyistä tilaisuuksista sillä, että nyt Hokkanen on tuomassa keskusteluun paikallisen ulottuvuuden.

Miksi Karkkila oli kokoaan suurempi vaikuttaja takavuosien valtakunnan politiikassa? Miksi Högforsin työntekijöitä haastateltiin 50-luvulla parin vuoden ajan? Miksi Kokoomus valmistautui 1960-luvun kuntavaaleihin antamalla Karkkilan paikallisosastolle ohjeen, että he hankkivat itselleen kummiksi vähävaraisen kommunistiperheen? Miksi kommunistisen puolueen sisäpiiristä vuodettiin tietoja Sosiaalidemokraateille, työnantajille ja Kekkoselle? Kuka lainasi Karkkilan kirjastosta ensimmäisenä Leninin kootut teokset?

Edellä olevat kysymykset Hokkanen aikoo esittää Karkkilasalissa ja antaa kysymyksiin myös vastaukset. Lisää kysymyksiä Hokkaselle saa esittää paikalla oleva yleisö.

Kenen joukoissa seisoin – Taistolaiset ja valtioterrorin perintö kirja ilmestyi vappuna 2021. Vajaa puoli vuotta ilmestymisensä jälkeen kirjasta on otettu kolme painoerää ja myyty yhteensä noin 3500 kappaletta.

Pääkaupunkiseudun kirjastoista kirjaa on lainattu yli 800 kertaa ja vielä 700 varaajaa odottaa vuoroaan. Myös Karkkilan kirjastossa kerrotaan, että kirjasta ylläpidetään jonotuslistaa. Lukki-kirjastoissa Hokkasen kirjaa on yhteensä 11 kappaletta. Kirjoista kolme on Karkkilan kirjastossa.

Kommentoi