Karkkilassa kahden viikon aikana peräti 34 koronatartuntaa

Karviaisessa tavoitellaan kaikissa ikäryhmissä yli 80 prosentin koronarokotekattavuutta. Anu Kiljunen

Vesa Valtonen

Uusia koronatartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana Karkkilassa 34 ja Vihdissä 33.

Ilmaantuvuusluvut olivat tiistaisen tilaston perusteella Karkkilassa 391 ja Vihdissä 113 koronatartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Varmistettuja koronatartuntoja on ollut koko pandemian ajalta Vihdissä 649 ja Karkkilassa 252.

Tämänhetkinen ilmaantuvuuslukujen nousu liittyy Karviaisen tiedotteen mukaan yksittäisessä toimintayksikössä havaittuun tartuntaketjuun, ja siihen liittyviin jatkotartuntoihin.

Valtaosa koronatartunnoista – 80 prosenttia –  todetaan tällä hetkellä rokottamattomilla, mutta tartuntoja on ilmaantunut myös yhden rokotteen läpi.

Kahden rokotteen läpi tartuntoja tulee Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Karkkilassa ja Vihdissä vain satunnaisesti.

Karviaisen tiedotteen mukaan koronavirustestiä ei jatkossa pääsääntöisesti tarvita oireettomilta tai lievästi oireilevilta henkilöiltä jos henkilö on saanut kaksi rokoteannosta ja toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viikko, jos henkilöllä on aiemmin todettu covid-19-infektio ja hän on saanut yhden rokoteannoksen, josta on kulunut vähintään viikko tai jos henkilöllä on todettu covid-19 -infektio edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Muutos testaussuosituksessa ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyöntekijöitä, ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita ja henkilökuntaa ja vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvia

Tämä voimassa oleva Karviaisen alueen suositus on yhtenevä Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän 7.9.2021 laatiman suosituksen kanssa.

Alle 12-vuotiaiden testauksen lieventämisen osalta odotamme THL-ohjeistusta STM:n ohjauskirjeen pohjalta.

Karviaisen alueella on 20-34-vuotiaiden rokotekattavuus pysytellyt pitkään alle 70 prosentissa.

Karviaisesta suositellaan epidemian hillitsemiseksi kaikissa ikäryhmissä yli 80 prosentin rokotekattavuutta.

Kommentoi