Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylärafla Kanto avautuu marraskuussa – Karkkilan Ala-Emaliin tulossa ravintola

Ala-Emaliin, Valurinkadulle on muodostumassa upea liikekokonaisuus. Mikäli rakentaminen sujuu suunnitelmien mukaan, marraskuun alkupuolella sinne avautuu myös ruokaravintola, verhoomon, joogasalin, putiikkien ja lokakuussa avattavien elokuvateatterin ja viinibaarin seuraksi.

Kylärafla Kannon yrittäjät ovat menestyksekkäitä pop up -ravintolapäiviä pitänyt Jouni Ukkonen, sekä Inka Liirre, Espoosta, joka toimii myös ravintolan ravintolapäällikkönä.

– Keittiöön tulee italialainen puilla lämpiävä pizzauuni, jossa teemme pizzan lisäksi ainakin leipää ja joitain jälkiruokia. Ruokalistalla on myös Kantoburgereita, sekä viikoittain vaihtuva salaatti, kasvisruoka ja kotiruoka, kuten esimerkiksi lihapullat tai lasagne. Kotiruokaa on saatavilla myös iltaisin, arkea helpottamaan. Ruoka-annoksia myydään tietenkin myös mukaan, Ukkonen kertoo.

– Valikoimiin tulee erikoiskahveja ja vitriinituotteita, Inka on myös kondiittori, joten herkkuja on luvassa, Ukkonen kehaisee.

Pienempään nälkään on vitriinituotteiden lisäksi tulossa tapas-tyyppisiä pikkuannoksia. Ruokia voi huuhdella alas käsityöläisoluilla, ravintolapäälliköllä on kokemusta siltäkin alalta.

– Viinejä, kuohuviinejä ja muita mietoja alkoholijuomia tulee myös.

Kaikki ravintolan ruuat tehdään itse, ja saatavilla on pitopalvelua ja cateringia.

– Toinen pizzauunimme on liikkuva, joten voimme tulla vaikka kotipihalle tekemään juhliin ruokaa.

Ravintolassakin voi järjestää juhlia, kokoontumisia tai pikkujoulut. Paikkoja on 48 hengelle ja mikäli suunnitelmat haluaa jo lyödä lukkoon, voi Ukkoseen olla yhteydessä.

Ravintolan tunnelmaksi haetaan olohuonemaista, lämmintä ja rentoa. Asiakaspaikat jakautuvat kolmeen erilaiseen tilaan. Sisäänkäynnin lähellä aulassa on muutamia asiakaspaikkoja, pääsali on elokuvasalin seinän vieressä ja siitä on näkymä keittiöön.

– Keittiö on avokeittiömäinen, uuni näkyy baaritiskin takaa ravintolasaliin.

Valurinkadun puoleisella käytävälle tulee lasten leikkipaikka ja sen yhteyteen myös pöytiä.

– Haluamme olla koko perheen ravintola, lapsiperheet ovat ehdottomasti yksi asiakaskuntamme. Itsellänikin on pieniä lapsia ja monesti heidän mukanaolonsa vaikuttaa ruokapaikan valintaan, Ukkonen toteaa.

Uuden ravintolan viereen avautuu jo ensi kuussa Kino Laika, jonka kanssa Kylärafla Kanto tulee tekemään yhteistyötä.

– Ennen elokuvaa voi käydä vaikka viinibaarissa alkudrinkillä ja tulla elokuvan jälkeen syömään.